Holandske vozove pokreće isključivo - VETAR! (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube/NS

oni su budućnost

Holandske vozove pokreće isključivo - VETAR! (VIDEO)

Zemlja koja je nadaleko poznata po vetrenjačama kojih širom Holandije ima 2.200, maksimalno koristi ovaj izvor energiije. Snaga vetra napaja turbine koje zadovoljavaju energetsku potrebu skoro 2.5 miliona domaćinstava
Objavljeno:

Već od januara ova godine u Holandiji će svi vozovi namenjeni javnom prevozu koristiti isključivo - snagu vetra! Poenta je u korišćenju obnovljivih izvora energije!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U početku, zamišljeno je da se obnovljivi izvori energije u svrhu pokretanja saobraćaja iskoriste do 2018. godine. Ali vredni zvaničnici Holandije uspeli su da ovu ideju sprovedu u delo godinu dana pre roka.

Zemlja koja je nadaleko poznata po vetrenjačama kojih širom Holandije ima 2.200, maksimalno koristi ovaj izvor energiije. Snaga vetra napaja turbine koje zadovoljavaju energetsku potrebu skoro 2.5 miliona domaćinstava.

Samo vozovi zahtevaju 1,2 milijarde kilovat časova električne energije godišnje, što je ekvivalent celokupnoj potrošnji najvećeg grada - Amsterdama.

Snaga vetra najviše se koristi u Holandiji, ali i druge zemlje pokušavaju da upotrebe ovaj izvor. Škotska planira da do 2020. godine pređe na stoprocentnu proizvodnju energija koja se neđe zasnivati na resursima stečenim od korišćenja fosilnih goriva.

Amerika poseduje skoro 50.000 turbina koje koriste snagu vetra, što je znatno veći broj nego u ostalim državama koje koriste ovaj izvor. S druge strane i potrošnja struje u Americi je mnogo veća.

Pogledajte kako funkcioniše ovaj princip:

(Espreso.co.rs/futurism.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.