PROGNALI SU JE IZ SELA ZBOG BRUKE: Osnovala isključivo ŽENSKI grad, u njemu važe POSEBNA pravila (FOTO)
Žene, Foto: Printscreen/Facebook

alal vera

PROGNALI SU JE IZ SELA ZBOG BRUKE: Osnovala isključivo ŽENSKI grad, u njemu važe POSEBNA pravila (FOTO)

Grad je osnovala Marija Senorina de Lima koja je prognana iz svog sela zbog preljube.

Objavljeno:

Noiva do Kordeira (Noiva do Kordeiro) je jedan od najneobičnijih gradova na svetu u kome žive samo žene, a osnovan je davne 1891. godine.

Grad je osnovala Marija Senorina de Lima koja je prognana iz svog sela zbog preljube.

Noiva do Kordeiro se nalazi u Belo Vale, oko 428km severno od Rio de Žaneira, u jugoistočnom Brazilu. Ovaj mali brazilski grad stvorila je žena isključivo za žene, on ima svoja pravila i svoj sistem organizacije rada i života. U njemu danas živi samo 600 stanovnika, većinom žena između 20 i 35 godina, ali se nađe i poneki muškarac.

Uredile su život onako kako žele i osećaju se prijatno u svom ženskom carstvu, a misle i da su sposobne da se organizuju mnogo bolje od muškaraca.

Samo jednom je ovo žensko naselje potpalo pod mušku diktaturu. Godine 1940. evangelistički pastor Anisio Pereira oženio se jednom od meštanki Noiva do Kordeira.

Zatim je postao osnivač crkve u gradu, nakon čega je automatski poželeo da nametne svoja pravila. To je dovelo do toga da je ženama više od 50 godina bilo zabranjeno da slušaju muziku, šišaju se, piju alkohol, pa čak i da koriste kontraceptivna sredstva.

Nakon smrti Anisija Pereira, žene su čvrsto odlučile da više nikada ne dozvole nijednom muškarcu da upravlja (njihovim) gradom. U ovom jedinstvenom mestu nema konkurencije, naprotiv, svi se osećaju kao jedna porodica. Pomažu jedna drugoj i dele sve što imaju.

Stanovnica Noiva do Kordeiro, Rosale Fernandes, 49, kaže da je grad skladniji nego što bi bilo da u njemu žive i muškarci:

- Mnogo je stvari koje žene rade bolje od muškaraca. Naš grad je lepši, uređeniji i daleko skladniji nego da su muškarci glavni. Kad se pojave problemi ili sporovi, rešavamo ih na ženski način, pokušavajući da nađemo konsenzus, a ne sukob. Delimo sve, čak i zemlju na kojoj radimo. Ovde se niko ni sa kim ne takmiči. Sve je to za jednog, i jedno za sve. Nedavno se ceo grad okupio kako bi pomogao u kupovini ogromnog televizora širokog ekrana za naš centar zajednice kako bismo svi zajedno gledali sapunice.

Neke imaju muževe i decu, međutim, muškarci mogu posetiti svoje supruge u Noiva do Kordeiru samo vikendom, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina. Radnim danima sve devojke obrađuju poljoprivredno zemljište, kuvaju, organizuju improvizovane salone lepote i revije jedna za drugu, za praznike i sajmove.

Ovo neobično mesto Noiva do Kordeiro ima svoje stranice na društvenim mrežama gde se s vremena na vreme pojavljuju oglasi za traženje muškaraca. Ovo je zapravo jedini način na koji mogu stvoriti normalnu porodicu. Svi predstavnici jačeg pola sa kojima komuniciraju su njihovi rođaci. Jedna od žena, Nelma Fernandes (23), priznala je da je nemoguće da devojke u regionu poznate kao izuzetno lepe pronađu budućeg supružnika:

- Ovde jedini muškarci koje upoznamo ili su oženjeni ili su u srodstvu sa nama, svi su rođaci. Dugo nisam poljubila čoveka. Svi sanjamo da se zaljubimo i venčamo. Ali mi volimo da živimo ovde i ne želimo da napuštamo grad da bismo našli muža - izjavila je Nelma piše “DailyMail”

Sasvim ligično, zanimaju ih samo neženje koje su spremne da prihvate njihova ženska pravila i prilagode se novom načinu života. Mnogi muškarci su se odazvali pozivu i rešili da posete ovaj potpuno neuobičajen grad, ali je pitanje da li bi bili spremni da prihvate ova pravila.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.