TRAUMATIČNO ISKUSTVO JOJ OBELEŽILO ŽIVOT: Poznata GLUMICA preživela zlostavljanje, SILOVANJE i incest (FOTO)
Ešli Džud, Foto: Printscreen/Instagram/ ashley_judd

iskrena

TRAUMATIČNO ISKUSTVO JOJ OBELEŽILO ŽIVOT: Poznata GLUMICA preživela zlostavljanje, SILOVANJE i incest (FOTO)

Glumica je pozvana da bude predavač u radionici ''Stigma mora da prestane'' na Univerzitetu Tenesiju, gde je sa studentima podelila svoje traumatično iskustvo iz mladosti.

Objavljeno:

Glumica Ešli Džad doživela je veliku slavu nakon uloge u filmovima ''Kolekcionar'' i ''Dvostruka opasnost'', dok je nedavno postala ambasadorka dobre volje pri Ujedinjenim nacijama.

Njen društveni agažman se ovde nije završio. Glumica je pozvana da bude predavač u radionici ''Stigma mora da prestane'' na Univerzitetu Tenesiju, gde je sa studentima podelila svoje traumatično iskustvo iz mladosti.

Ešli je 2011. godine objavila autobiografsku knjigu pod nazivom ''All That Is Bitter and Sweet", u kojoj je otkrila da je kao devojčica bila zlostavljena od strane starijeg čoveka, potom silovana u tinejdžerskom dobu, dok se imena rođaka koji je, takođe, seksualno zlostavljao prisetila tek nakon psihoterapije.

- Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Ali, imala sam tu sreću da su mi osobe koje su prošle slično iskustvo kao i ja pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno za mene. Tada sam doživela da me jedna starija osoba dva puta siluje, dok me je druga odrasla osoba neprestano zlostavljala. Da stvar bude gora, za to je znao još jedan čovek i ništa nije preuzeo tim povodom - rekala je glumica.

I danas, glumica pati od depresije. Predavanja na kojima ona gostuje organizovana su u nameri da se skine stigma sa mentalnih bolesti, koja je u najvećoj meri prepreka za uspešan oporavak.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.