OSTAĆETE U ŠOKU KADA VIDITE KOLIKO GODINA ZAPRAVO IMA BRANISLAV LEČIĆ: Šok nad šokovima
Branislav Lečić, Foto: Zorana Jevtić

pogađajte

OSTAĆETE U ŠOKU KADA VIDITE KOLIKO GODINA ZAPRAVO IMA BRANISLAV LEČIĆ: Šok nad šokovima

Studije glume je upisao 1974. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu

Objavljeno: 09:23h

Branislav Lečić je srpski glumac, karatista, političar, profesor glume na Fakultetu savremenih umetnosti i član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Obavljao je dužnost ministra kulture i informisanja Republike Srbije od 2001. do 2004. godine, u Vladi Zorana Đinđića i Vladi Zorana Živkovića.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Dobitnik je Sterijine nagrada za glumačko ostvarenje (1987), Zlatne arene za najbolju glavnu mušku ulogu na Filmskom festivalu u Puli i nagrade Gran pri „Naisa” na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu (1990), Nagrade Car Konstantin (2008), Nagrade Zoran Radmilović (2015), Nagrade za lepotu govora Branivoj Đorđević i sedam Godišnjih nagrada JDP-a.

Branislav Lečić
foto: Nikola Anđić

Studije glume je upisao 1974. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom studentskih dana aktivno se uključuje u karate sport kod Radomira Mudrića, koji je bio reprezentativac Jugoslavije. Lečić u tom periodu postaje njegov učenik. Danas je nosilac visokog pojasa majstorstva 5. dan (jo-dan).

Glumac Branislav Lečić iza sebe ima dva braka, a javnosti je dobro poznata njegova bivša supruga Nina Radulović, popularna televizijska voditeljka.

Glumac je s Ivanom Vujadinović bio u braku 13 godina, a rastali su se 2007. godine.

Diplomirao je 1978. godine u klasi profesora Minje Dedića. Svojom debitantskom ulogom Fikreta u filmu „Specijalno vaspitanje“ (1977) Gorana Markovića, postavlja parametre za dalje tumačenje neprilagođenih osoba.

Branislav Lečić
foto: Filip Plavčić

Posebno se ističe odlučnim, beskompromisnim likovima, čvrsto uverenim u ispravnost svojih postupaka. Veoma zapaženu i istaknutu ulogu ostvario je u TV seriji „Sivi dom“ (1984), režisera Darka Bajića.

Vrlo je uspešan i u pozorištu, za šta je bio višestruko nagrađivan.

Branislav Lečić
foto: Filip Plavčić

Branislav Lečić je rođen 25. avgust 1955. što znači da ima 66 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.