EVO KOLIKO GODINA IMA BOGOLJUB KARIĆ: Au, da li je ovo moguće?!
Bogoljub Karić, Foto: Privatna arhiva

KO BI REKAO

EVO KOLIKO GODINA IMA BOGOLJUB KARIĆ: Au, da li je ovo moguće?!

Bogoljub Karić je srpski političar i biznismen, te bivši predsednik političke stranke Pokret snaga Srbije.

Objavljeno:

Proveo je 11 godina u egzilu. Trenutno živi u Beogradu. Njegova majka Danica (devojački Kuzmanović) je bila domaćica, dok se otac Janićije bavio trgovinom.

Bogoljub je najmlađe dete u porodici, a ima sestru Oliveru i braću Dragomira, Sretena i Zorana. Otac Janićije je 2010. godine preminuo, a majka Danica se naredne godine zamonašila u Pećkoj patrijaršiji i uzela je monaško ime Angelina. Mati Angelina je preminula 29. decembra 2019. godine u Beogradu. Sahranjena je 4. januara 2020. godine u porti Pećke patrijaršije.

1 / 7 Foto: RTV Pink printscreen

Bogoljub Karić je u rodnom gradu stekao osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini, a magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Tema njegovog magistarskog rada bila je „Organizacija i razvoj male privrede“. U braku je sa Milankom Karić (devojački Babić) sa kojom ima sina Nebojšu (1979.) i ćerke Nedu (1981.), Jelenu (1982.) i Danicu (1985.). Boguljubu Kariću je uručen Orden Svetog Save, a mnogi su spekulisali da ga je on kupio. 1993. godine je postao član Ukrajinske akademije nauka. Američki biografski institut ga je 1998. proglasio za čoveka godine. Četiri godine kasnije je postao počasni građanin Ćuprije jer je pomogao da se izgrade srušeni mostovi i medicinske škole u ovom gradu. Karić je 2005. godine proglašen za počasnog doktora nauka japanskog univerziteta Soka. Rođen je 17. januara 1954. godine u Peći.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.