EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN IVICA DAČIĆ: Ostaćete u ŠOKU
Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Pink

saznajte

EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN IVICA DAČIĆ: Ostaćete u ŠOKU

Završio je Fakultet političkih nauka smer novinarstvo u Beogradu

Objavljeno:

Ivica Dačić je srpski političar, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, bivši ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije zadužen za bezbednost i spoljnu politiku. Takođe je predsednik Socijalističke partije Srbije.Bio je premijer Srbije od 2012. do 2014. godine.

1 / 5 Foto: Uroš Arsić

Završio je Fakultet političkih nauka smer novinarstvo u Beogradu. Ima rođenu sestru, Emicu, koja je po profesiji glumica, a najpoznatija uloga joj je sekretarica Zorica u Porodičnom blagu.

Ivica Dačić
foto: Printskrin/RTS

Bio je prvi predsednik mladih socijalista Beograda 1990. godine i portparol Socijalističke partije Srbije od 1992. do 2000. godine. Bio je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograda i potpredsednik Socijalističke partije Srbije od 2000. do 2003. godine.

Ivica Dačić, Aleksandar Vučić
foto: Aleksandra Ćolić

Nakon izglasavanja Vlade Mirka Cvetkovića u Narodnoj skupštini Republike Srbije 7. jula 2008, stupio je na dužnost zamenika predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

Decembra 2006. godine izabran je za predsednika Socijalističke partije Srbije.

Dačićev premijerski mandat trajao je do proleća 2014. godine kada je za novog premijera Srbije izabran Aleksandar Vučić.

Ivica Dačić, Aleksandar Vučić
foto: Aleksandra Ćolić

Ivica Dačić je rođen u Prizrenu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.