HOROR, AJKULA MU RASTRGLA POLNI ORGAN! Desilo se na POZNATOJ PLAŽI, STRAVIČAN SNIMAK (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

HOROR

HOROR, AJKULA MU RASTRGLA POLNI ORGAN! Desilo se na POZNATOJ PLAŽI, STRAVIČAN SNIMAK (VIDEO)

Spasioci su mladića izvukli na obalu, ali uprkos tročasovnoj operaciji, nije preživeo

Objavljeno: 09:10h

Nedavno je u Brazilu obeležena četvrta godišnjica jednog od najstrašnijih napada ajkule u istoriji te zemlje. Tada je tinejdžeru Žozeu Ernestoru da Silvi zver odgrizla polni organ, dok je plivao kod plaže Piedade kod Resifea, nakon čega je preminuo.

Ova popularna destinacija je inače ozloglašena zbog čestih poseta jako agresivnih tigrastih ajkula, a jedna od njih je 2018. ubila Žozea.

Spasioci su mladića izvukli na obalu, ali uprkos tročasovnoj operaciji u bolnici Restaurakao u Resifeu, hirurzi nisu uspeli da mu spasu život.

Rodrigo Matias, iz vatrogasne službe Resifea, rekao je da je mladić plivao sa svojim bratom u dubokim vodama u području označenom znakovima koji upozoravaju na ajkule.

– Tačno u trenutku kada su im spasioci tražili da se približe plaži bio je ugrizen – kazao je on svojevremeno za brazilske medije.

Tada se pojavio i uznemirujući snimak koji prikazuje spasioca kako neustrašivo gazi u vodu i izvlači Žozea iz mora. On je očajnički pokušavao da zaustavi obilno krvarenje iz Žozeovih prepona.

– Ujed ajkule mu je slomio butnu kost i otkinuo penis. Izgubio je mnogo krvi – kazao je bolničar Vagner Monteiro.

Direktor bolnice Migel Arkanjo je rekao da je mladić došao bez svesti sa ogromnom ranom.

– Nakon operacije, koja je završena oko 21.30, primljen je na intenzivnu negu. Izgubio je mnogo krvi, koja je zamenjena, ali je imao hipovolemijski šok od kojeg se nije oporavio – saopštio je Arkanjo.

Žozeova majka Elisangela dos Anžos (42) rekla je da je otišao na plažu uprkos njenim upozorenjima o opasnosti od napada ajkula.

– Išao bi u tajnosti jer je znao da ja mislim da je opasno. Nisam bila zabrinuta jer sam mislila da je negde oko kuće. Kada sam čula za to, poludela sam, sve komšije su me čule kako vrištim – kazala je ona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.