EVO GDE JE ROĐEN DUŠKO TOŠIĆ: Ne biste pogodili NI U LUDILU, VEĆI ŠOK OD RAZVODA!
Duško Tošić, Foto: Instagram printscreen/karleusastar

OVO NISTE ZNALI

EVO GDE JE ROĐEN DUŠKO TOŠIĆ: Ne biste pogodili NI U LUDILU, VEĆI ŠOK OD RAZVODA!

Duško Tošić je srpski profesionalni fudbaler koji od 2021. godine igra na poziciji levog beka u turskom klubu Kasimpaša. Bio je član seniorske reprezentacije Srbije.

Objavljeno:

Seniorsku karijeru je započeo u OFK Beogradu, a do 2021. je nastupao u dresovima francuskog Sošoa, nemačkog Verdera, engleskog Kvins Park Rendžersa, beogradske Crvene zvezde, turskog Bešiktaša i kineskog Gvandžua.

U dresu reprezentacije Srbije prvi put je zaigrao 2006. godine, a od tada do 2018. godine zabeležio je 26 nastupa i jedan gol.

Duško Tošić
foto: Dragana Udovičić

Klupska karijera Duško Tošić je prve korake napravio u Fudbalskom klubu Proleter iz Zrenjanina, dok je seniorsku karijeru započeo u OFK Beogradu. U dresu beogradskog kluba je odigrao 80 utakmica i postigao šest golova, a nakon toga prešao u francuski Sošo.

Jelena Karleuša i Duško Tošić, Jelena Karleuša, Duško Tošić
foto: Instagram printscreen/karleusastar

U Francuskoj je proveo samo jednu sezonu, osvojivši Kup Francuske, pre nego što su ga uočili italijanski, nemački i španski skauti. Početkom naredne sezone potpisao je ugovor sa Verderom iz Bremena koji je trebalo da traje do 2011. godine.

U dresu nemačkog kluba igrao je povremeno, a pošto je izrazio želju da nastupa za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama 2008. godine naišao je na protivljenje trenera Tomasa Šafa (Thomas Schaaf), koji mu je od tada vrlo retko davao šansu da igra u prvom timu Vedera.

Rođen je 19. januara 1985. godine u Zrenjaninu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.