UMRO FUDBALER DANIJEL! Cela sportska javnost se OPRAŠTA
Foto: Printscreen

tuga

UMRO FUDBALER DANIJEL! Cela sportska javnost se OPRAŠTA

U eliti španskog fudbala (76/77) Quevedo je odigrao ukupno 15 utakmica i postigao 3 gola. Sezona u kojoj je CD Málaga izgubio kategoriju

Objavljeno: 14:24h

Bivši argentinski fudbaler CD Málaga, koji je tri sezone (1975.-78.) igrao za Martiricos i postigao 20 golova u Ligi, preminuo je juče u Jujuyu (Argentina).

Club Deportivo Málaga postigao je dogovor s Danielom Óscarom Quevedom Fleitasom 'Quevedo' (Pozo del Tigre, 1947.), centarforom, nakon visokog nastupa u istorijskom Clubu Atlético Peñarol u Urugvaju, momčadi s kojom je uspeo osvojiti Ligu u 1973., 1974. i 1975. godine.

Njegova prva sezona u CD Málaga bila je u Drugoj ligi, u sezoni 1975/76, a njegovih 17 golova u 32 utakmice bilo je presudno da momčad Malaguiste, koju vodi Milorad Pavić, prođe u Prvu ligu. Za sećanje na tom tečaju, njegova četiri gola u Málaga 6-2 Alavés odigrana u La Rosaledi 1976. u kojoj je potvrđeno osmo promociju u Prvog u istoriji Malage. Quevedo je te godine bio treći strelac nakon Illána (19 golova, Tenerife) i Burguetea (18 golova, Córdoba).

U eliti španskog fudbala (76/77) Quevedo je odigrao ukupno 15 utakmica i postigao 3 gola. Sezona u kojoj je CD Málaga izgubio kategoriju.

U svojoj poslednjoj kampanji na Martiricosu, u srebrnoj diviziji, Quevedo je odigrao ukupno devet utakmica. U Ligi je kao malaguista odigrao 56 utakmica između Prve i Druge lige i postigao 20 golova.

Málaga Club de Fútbol želi izraziti najdublje saučešće prijateljima i porodici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.