MEDICINSKA SESTRA UŽASNULA TVRDNJOM: "Koristim OVO dole i ne strahujem za TRUDNOĆU"
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

au

MEDICINSKA SESTRA UŽASNULA TVRDNJOM: "Koristim OVO dole i ne strahujem za TRUDNOĆU"

Kao deo testa, medicinske sestre rutinski traže uzorak urina, koji zatim koriste za dovršetak testa trudnoće u mokraći

Objavljeno:

Nekim ljudima jednostavno svašta pada na pamet, iako to generalno nije zabrinjavajuće, ipak kada neko isproba baš svaku svoju ideju, i ona naravno, ne prođe u najboljem redu, zahvaljujući internet svetu, to postane aktuelna tema.

Tako je nedavno jedna medicinska sestra hitne službe i odeljenja traumatologije na svom TikTok profilu otkrila kako je izgledala poseta žene koja se došla da se testira na polno prenosive bolesti. A njen video je postao viralan zbog šokantnih podataka.

Naime, kao deo testa, medicinske sestre rutinski traže uzorak urina, koji zatim koriste za dovršetak testa trudnoće u mokraći.

"Kada smo joj objasnili da nam je potreban urin za test na trudnoću, rekla je da ne postoji mogućnost da bi mogla da bude trudna", objasnila je medicinska sestra.

U tom trenutku ženi je postavila dva pitanja, prvo, da li ima intimne odnose, a drugo, da li su ti odnosi zaštićeni.

Kada je žena odgovorila da ima odnose, ali da baš i ne koristi kontracepciju, medicinska sestra je upitala kako može da garantuje da nije trudna, prenosi The Sun.

"Pa koristila sam te maramice za trudnoću", odgovorila je žena.

A zatim je nastavila da objašnjava da je uzela kutiju maramica koje koriste u bolnici i da ih je koristila na sebi pre i nakon intimnog odnosa.

"Zatim mi je pokazala ove i rekla: Znate, ovo su one maramice koje štite od trudnoće, nećete da zatrudnite ako koristite ove maramice. A ja sam joj rekla kako, zaboga, misliš da te ovo sprečava da zatrudniš", rekla je medicinska sestra, na šta joj je pacijentkinja rekla da pogleda etiketu, tu je beba i precrtana znakom iks, a to znači da ne možeš da zatrudniš ako ih koristiš'.

Medicinska sestra je zaprepašćeno rekla da simbol znači da sa njima ne može da se briše beba i da ne znači da one sprečavaju trudnoću.

"Pitala sam je koliko ih dugo koristi, jer su štetne, ne bi se smela da se briše njima. A ona je odgovorila da ih je ukrala iz bolnice pre otprilike dva meseca i da ih od tada koristi."

Nakon što su pogledali video, pratioci medicinske sestre su očajnički želeli da znaju da li je žena imala pozitivan test na trudnoću, na što je medicinska sestra odgovorila da nije bila trudna, ali da ima polno prenosive bolesti i hemijske opekotine.

Budući da je situacija krajnje bizarna mnogi su komentarisali video, a neki od komentara su:

"U redu, ali baš zbog toga bi trebalo da učimo decu reproduktivnom zdravlju u školi i kod kuće", "Imala sam 17-godišnjakinju koja mi je rekla da joj je dečko rekao da ne može da zatrudni ako je na vrhu na prednjeg sedišta njegovog kamiona", "Skoro sam pala na pod!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.