HOROR! Sveštenik SILOVAO mlade na dan VENČANJA, obećao im ŠOK STVAR
Ilustracija, Foto: TV3/Youtube

jezivo

HOROR! Sveštenik SILOVAO mlade na dan VENČANJA, obećao im ŠOK STVAR

Rabin je na prevaru spavao sa sedam svojih sledbenica koje su tu "uslugu" čak i platile

Objavljeno:

Jevrejski sveštenik iz Jerusalima optužen je da je silovao sedam svojih sledbenica nakon što im je rekao da će ih to “pročistiti” i ukloniti im grehe, saopštila je izraelska policija, prenosi Dejli mejl.

Rabin Moše Jazdi (59) rekao je ženama da ima posebne moći i da im može pomoći tako što će se “spustiti do njihove nečistoće”, ubeđujući ih da postupa u skladu sa jevrejskim zakonom.

On je u ponedeljak, nakon hapšenja 27. aprila, optužen za navodne s*ksualne napade koji su trajali čitavu deceniju.

Verski vođa je takođe ubedio žene da mu daju hiljade šekela (1 šekel je oko 33 dinara) na osnovu “usluga” koje je obavio, navodi se u optužnici. Optužen je, između ostalog, za silovanje putem prevare, sodomiju putem prevare i pranje novca, piše Tajms of Izrael.

Policija je rekla da je čak napastvovao neke od žena na dan njihovog venčanja.

Jazdi je rekao ženama da su njihovi gresi ostavili “iskre nečistoće” u njima koje se mogu očistiti samo s*ksualnim činom sa njim, rekli su tužioci. Zatim je svakoj od navodnih žrtava rekao da imaju specijalne duše i da nikome ne smeju da pričaju o njegovim delima. Novac koji su mu dali deponovan je na više bankovnih računa pod različitim imenima kako bi se sakrile transakcije, tvrdi se.

Jazdi je služio kao rabin u zajednici Amudei Hašalom (Stubovi mira) u Buharimu od 1990-ih, a takođe je vodio njihovu neprofitnu organizaciju. U svojim svakodnevnim lekcijama, podučavao je koncept “poništavanja uma”, što znači odustajanje od intelektualnih ili ličnih misli i umesto toga prihvatanje isključivo vrednosti i principa iz Tore.

Rabin je rekao da je bio jedan od samo 36 pravednika koji su obezbedili nastavak svog postojanja na ovom svetu. Ove tvrdnje su pomogle da se njegove sledbenice povinuju svakom od njegovih podmuklih zahteva, saopštila je policija.

Jazdi je rekao da može da komunicira sa mrtvim rabinima i samim božanskim prisustvom kada razgovara sa svojim sledbenicima, tvrdi se u optužnici.

Prve optužbe protiv njega iznete su 2004. godine kada mu je rabinski sud zabranio da predaje, sastaje se sa ženama ili ih savetuje.

Godine 2007. navodna žrtva ga je prijavila policiji, a 2016. godine je sklopio nagodbu na sudu nakon što je pokušao da pobegne iz zemlje uprkos nalogu sudskog izvršitelja.

To je poslednja u nizu optužbi u koje su umešane ličnosti visokog profila u izraelskoj ultraortodoksnoj jevrejskoj zajednici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.