OTAC POZNATOG GLUMCA IZVRŠIO UBISTVO! (FOTO)
Foto: Printscreen/TVPink

HOROR

OTAC POZNATOG GLUMCA IZVRŠIO UBISTVO! (FOTO)

Prošle su skoro 43 godine otkako je "tajna figura" izvršila ono što neki nazivaju „zločinom veka“ — atentat u San Antoniju na američkog okružnog sudiju Džona H. Vuda mlađeg.

Objavljeno:

Vud je služio na klupi Zapadnog okruga Teksasa, a poznato je da je izricao oštre kazne u slučajevima trgovine drogom, zbog čega je dobio nadimak "Džon“.

Ubijen je iz vatrenog oružja 29. maja 1979. ispred svoje gradske kuće u Alamo Heightsu dok je odlazio na posao. U njegovu čast, zgrada u HemisFair Parku koja je služila kao zgrada federalnog suda dobila je ime po njemu. Zgrada suda se preselila u januaru na novu lokaciju, a više ni ne nosi njegovo ime.

Kako se približavamo godišnjica njegove smrti, evo pet stvari koje treba znati o tom ubistvu.

Osoba koja je naručila ubistvo je kockar i trgovac drogom, te je planirao ubistvo.

Džejmilu Čagri se sudilo po optužbi za trgovinu marihuanom pred sudijom Vudom. Plašeći se duge kazne, Čagra je platio 250.000 dolara ubici (ocu poznatog glumca) da presudi Vudu u zaveri koja je uključivala rođake, ali i njegovog brata Džoa Čagru, koji je bio advokat.

Ubičin sin je poznati glumac.

Unajmljeni ubica osuđen za ubistvo sudije, Čarls V. Harelson, bio je otac Vudija Harelsona, koji je glumio u humorističnoj seriji iz 1980-ih „Živeli“ i u filmovima koji uključuju „Prirodno rođene ubice“, „Kingpin“, „Nepristojan predlog “ i „Igre gladi“.

Čarls Harelson je koristio pseudonim „Bil Banister“ da se prijavi u motel u blizini sudijske kuće kako bi izvršio ubistvo. Uhvaćen je posle dužeg vremena i osuđen 1983. godine na 7 godina zatvora.

Istraga je bila iscrpna

Direktor FBI Vilijam Vebster poslao je desetine agenata u Teksas, koji su obavili više od 30.000 intervjua i prikupili više od 500.000 informacija, kako bi saznali ko je ubio sudiju. Niko nije ni slutio da to može biti glumčev otac.

Bivši američki tužilac Džejmi Bojd svedočio je 1999. godine da je istraga zategnuta zbog neslaganja između saveznih tužilaca i FBI. Čak i nakon što je Čarls Harison poslat u zatvor, Bojd je rekao da sumnja da su svi umešani optuženi i kažnjeni.

Velika nagrada pomogla je da se reši ubistvo

ubica
foto: Printscreen / YT/ Weird History

Grupa advokata i biznismena uzela je nagradu od 100.000 dolara kako bi rešila ubistvo.

Prikupili su dokaze koji uključuju snimljeni razgovor Džimija Čagra sa Džoom Čagrom u saveznom zatvoru Livenvort o atentatu. Vlada je optužila Harelsona, braću Čagra, Džo En Harelson i ženu Džimija Čagre, Elizabet, koji su isplatili 250.000 dolara za Čarlsa Harelsona.

sin ubice
foto: Profimedia

Džo Čagra je sklopio sporazum o priznanju krivice u kojem se izjasnio krivim za zaveru ubistva Vuda i rekao da je njegov brat pitao da li treba da ubije Vuda i Džo Čagra se složio sa njim. Džo Čagra je pristao da svedoči protiv svih saoptuženih osim svog brata, rekavši da mu je Džimi Čagra kasnije priznao da je unajmio Harelsona da ubije sudiju i da je sam Harelson rekao Džou Čagri da je on izveo hitac.

Džo Čagra je odležao više od šest godina u zatvoru i poginuo je u nesreći u El Pasu 1996. godine, nakon što je pušten.

Džo Čagra je oslobođen, a Čarls Harelson je umro u zatvoru.

Suđenje Džimiju Čagri prebačeno je u Džeksonvil, Florida, i on je oslobođen optužbi za ubistvo i zaveru radi ubistva, ali osuđen je za manje ometanje pravde i optužbe za drogu.

Čagra je osuđen na 30 godina zatvora zbog prvobitnih optužbi za trgovinu drogom, plus 10 godina za manje optužbe za koje je osuđen kada mu je suđeno za ubistvo Vuda. Izašao je iz zatvora i ušao u program zaštite svedoka. Umro je 2008. godine.

Čarls Harelson je osuđen na dve doživotne kazne i godinama se žalio na svoj slučaj. Njegov sin je finansirao žalbe, a nekoliko različitih istaknutih advokata koje je angažovao tvrdilo je, između ostalog, da je prvobitni branilac Čarlsa Harelsona ignorisao nekoliko drugih mogućih krivaca.

Čarls Harelson je imao 69 godina kada je umro prirodnom smrću u martu 2007. u zatvoru sa maksimalnom sigurnošću u Koloradu u martu 2007.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.