BRENA U KOMI U AUSTRALIJI! Bore joj se za život
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

BRENA U KOMI U AUSTRALIJI! Bore joj se za život

Brenina prijateljica Loren Vanderven rekla je da deluje da ona reguje na terapiju

Objavljeno: 13:19h

Žena iz Australije je u indukovanoj komi i bori se za život nakon što je zadobila retku infekciju koja joj “jede meso”. nekoliko dana nakon što je dobila stomak.

Brena Mekintoš je nedavno izgubila čak 40 kg prirodnim putem, a zatim se krajem marta podvrgla zahvatu zvanom abdomenoplastika, kako bi se otarasila viška kože na stomaku. Rutinska operacija je u početku dobro prošla, ali je posle osam dana došlo do ozboljnih komplikacija.

Lekari su prvo pomislili da 29-godišnjakinja ima infekciju u donjem delu stomaka, ali se njeno stanje dodatno pogoršalo čak i nakon serije antibiotika. Dijagnostikovana joj je sepsa, da bi onda lekari otkrili da ima izuzetno retku bakterijsku infekciju koja se zove nekrotizirajući fascitis, poznatu pod imenom “bakterija koja jede meso”.

Ona je stavljena u indukovanu komu u bolnici u Melburnu i dobila je terapiju hiperbaričnim kiseonikom. Infekcija napreduje brže u prisustvu kiseonika, tako da je cilj ove terapije usporavanje širenja, a sličnim metodama se koriste i ronioci.

Operacija
foto: Profimedia

Brenina prijateljica Loren Vanderven rekla je da deluje da ona reguje na terapiju.

– Ona je pomerala ruke, a njena porodica je mogla da komunicira sa njom. Brenna predstoji dug oporavak, što će rezultirati višemesečnim odsustvom sa posla i gubitkom prihoda. – rekla je Loren u objavi na Fejsbuku prošle srede apelujući na ljude da finansijski pomognu Breni.

Dodala je da se lekari nadaju da će je probuditi uskoro, ali ne žele da žure, već prate situaciju iz dana u dan.

– Ona je trenutno stabilna, dobro joj ide, jaka je, samo treba da nastavimo da je podržavamo – kazala je ona.

Pretpostavlja se da da je Brena jedna od samo dve osobe na svetu koje su obolele od ove infekcije posle abdomenoplastike.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.