NA FILMSKI NAČIN SA PARTNEROM OPLJAČKALA RADNJU: Pred SUDOM ZAPLAKALA zbog 1 STVARI, ništa joj NIJE POMOGLO
Foto: EPA/ERSOU

robija

NA FILMSKI NAČIN SA PARTNEROM OPLJAČKALA RADNJU: Pred SUDOM ZAPLAKALA zbog 1 STVARI, ništa joj NIJE POMOGLO

Policija je pronašla nadzorni snimak para, ali nije mogla da ih locira sve do sledećeg meseca, kada je policajac koji nije bio na dužnosti otišao na obrok u restoran sa svojim partnerom

Objavljeno: 21:41h

Provalnica Liza Flečer plakala je dok su je vodili u ćeliju na zatvorsku kaznu, zato što možda možda više neće videti svog oca živog.

Ona i njen tadašnji partner Li Ovens ukrali su više od 1.200 funti akcija iz nezavisne prodavnice u Maghulu prošle godine. Sud u Liverpulu čuo je u petak da je par uhvaćen nakon što ih je policajac koji nije bio na dužnosti primetio u restoranu i prepoznao sa nadzornih kamera.

Tužilac Jan Kridl rekao je da je par ciljao “Riat Mensvear” na Morton Veju 21. novembra, čekajući da vlasnik izađe na ručak, da bi potom krenuli u “operaciju”. Iz radnje su uzeli novac i stvari vredne 1.285 funti.

Policija je pronašla nadzorni snimak para, ali nije mogla da ih locira sve do sledećeg meseca, kada je policajac koji nije bio na dužnosti otišao na obrok u restoran sa svojim partnerom.

– Postojnik Vilijams je bio van dužnosti i jeo je u indijskom restoranu sa svojim partnerom. Dok je večerao video je gospodina Ovensa i gospođicu Flečer kako ulaze u restoran i prepoznao ih je. Zatim je ostavio partnera za stolom i otišao da kontaktira policiju kako bi ih uniformisani policajac uhapsio – rekao je Kridl.

Ejmi Batler, koja je branila Flečer, rekla je da ju je njena veza sa Ovensom dovela do toga da se umeša u zločin i ukazala na duge periode u njenom ranijem životu bez ikakvih osuda. Gospođa Batler je rekla da se Flečer brinula za njenog oca, kome je dijagnostikovan rak i koji je odbio hemoterapiju zbog drugih zdravstvenih problema. Ona je rekla da je takođe potpisao dokument kojim se traži da ga ne reanimiraju ako dođe do zastoja srca.

Ona je apelovala na sudiju Dejvida Svinertona da je ne šalje u zatvor, tvrdeći da ima brigu i za svoje dete i za oca. Ovens nije bio zastupan, ali je rekao sudiji da prihvata svoju krivicu.

Takođe je tvrdio da Flečer nije igrala tako značajnu ulogu u provali kao on. Sudija Dejvid Svinerton rekao je da je činjenica da je Flečerova ponovo provaljivala nakon što joj je uručen nalog zajednice za prethodni zločin, značila da je morala da ode u zatvor.

– Ali moj tata će umreti – rekla je zapanjena Flečer nakon odluke suda, a to je ponovila dok su je vodili u ćelije.

(Espreso / Liverpool Echo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.