UDOMILI ŽIVOTINJU MISLEĆI DA JE PAS... Kada su shvatili ŠTA JE zapravo, nije im bilo svejedno (FOTO)
Foto: Facebook New England Wildlife Center

DA LI BISTE GA ZADRŽALI?

UDOMILI ŽIVOTINJU MISLEĆI DA JE PAS... Kada su shvatili ŠTA JE zapravo, nije im bilo svejedno (FOTO)

Vozeći se prometnim putem, porodica iz Masačusetsa pronašla je unezvereno štene koje je uznemireno lutalo. Međutim, ni 24 sata kasnije nisu shvatali da su zapravo udomili kojota.

Objavljeno: 09:20h

Kada su primetili da životinja koju su doneli kući nije pas, porodica se obratila se za pomoć "New England Wildlife Center Cape Branchu". Organizacija je prvo u saradnji s Odeljenjem za javno zdravlje Masačusetsa proverila da li kojot možda ima besnilo. Utvrdili su da je s te strane sve u redu, pa su prešli na sledeći korak - rehabilitaciju.

U svojoj objavi na Fejsbuku organizacija je otkrila da su nedavno primili još jedno mladunče kojota pa će ih, nakon što ih vakcinišu, zajedno odgajati.

- Trudimo se da im pružimo što je moguće više prirodnog vaspitanja i radićemo na tome da ponovimo osnovna ponašanja i veštine koje uče od mame i tate - navode iz organizacije.

Iako je priča dobila srećan kraj, situacija je mogla biti drugačija da je kojot imao besnilo. Tada bi mladunče, ukoliko je izgrebalo ili ugrizlo one koji su ga pronašli, morali eutanaziovati.

- Uvek podstičemo ljude da se obrate stručnjacima pre nego što sami intervenišu - dodali su.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.