EVO GDE JE TITO MOGAO DA POGINE ZNATNO RANIJE
Tito, Foto: Printscreen

jeste li znali?

EVO GDE JE TITO MOGAO DA POGINE ZNATNO RANIJE

Mnogi ne znaju da je Tito skoro 20 godina nakon tog sukoba ispričao da je znao da bi odluka o pristupanju Jugoslavije u tu organizaciju došla glave njemu lično

Objavljeno: 10:08h

Intervju Josipa Broza iz 1972. godine sa novinarom Zdravkom Vukovićem za mnoge je značajan i danas

Život Josipa Broza Tita, nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, za mnoge je i dalje misteriozan, a o njemu se još uvek priča na prostorima bivše Jugoslavije.

Poslednjih godina isplivavaju u javnost mnoge informacije u vezi sa Brozom, a koje nailaze na veliku pažnju i komentare ljudi svih uzrasta. Mnogima je poznat sukob Tita i Josifa Staljina, tadašnjeg lidera Sovjetskog saveza 1950-ih godina, oko Informbiroa, istočnoevropske organizacije komunističkih partija koja je delovala od 1947. do 1956.

Ipak, mnogi ne znaju da je Tito skoro 20 godina nakon tog sukoba ispričao da je znao da bi odluka o pristupanju Jugoslavije u tu organizaciju došla glave njemu lično.

Tito
foto: Printscreen/YT/ YU 0 Laki / Jugoslovenski partizani

Intervju Josipa Broza iz 1972. godine sa novinarom Zdravkom Vukovićem za mnoge je značajan i danas. Tito je novinaru priznao da je znao da ako ode na sastanak Informbiroa, gde su ga zvali Sovjeti, da bi poginuo:

– Ja nisam išao ni u Bukurešt ni u Kijev. Mogao sam da odem tamo da poginem, ali to neće korisno biti, tragedija će nastati onda – rekao je Tito tada.

Tito je preminuo na današnji dan, 4. maja 1980. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.