DETE UMALO UMRLO ZBOG MISTERIOZNOG VIRUSA KOJI HARA SVETOM: "Rekli su da ima samo nekoliko SATI"
Foto: Profimedia

strašno

DETE UMALO UMRLO ZBOG MISTERIOZNOG VIRUSA KOJI HARA SVETOM: "Rekli su da ima samo nekoliko SATI"

Bilo je kritično za oboje, ali sve se dobro završilo.

Objavljeno:

Saznanje da vaše dete ima samo nekoliko sati života je najgora noćna mora svakog roditelja. To se dogodilo Alanu Rajneu i njegovoj partnerki Džejn Meknil prošlog meseca kada je njihovu ćerku pogodio misteriozni slučaj hepatitisa.

Trogodišnja Lola Rouz jedno je od gotovo 200 dece širom sveta, od Japana i Izraela do SAD-a i Holandije, koja su obolela od akutne hepatitisne upale jetre nepoznatog porekla.

– Osećao sam se kao da mi je srce istrgnuto. Samo nekoliko dana ranije pevala je i nestašno plesala. Kada su nam rekli da bi mogla da umre jednostavno nismo mogli da verujemo – kazao je 27-godišnji radnik osiguranja Alan iz Kenta.

Hepatitis je izuzetno redak kod zdrave dece. Lola Rouz jedno je od desetero dece u Ujedinjenom Kraljevstvu, i 17 u svetu, koja su zamalo umrla i kojima je hitno bila potrebna transplantacija jetre.

U bolnici su malenoj Loli Rouz uzeli krv, a rezultati su bili nenormalno visoki. Ubrzo je devojčica stavljena u indukovanu komu jer je tajanstveni virus poharao njeno telo i nepopravljivo oštetio jetru.

Stavljena je na listu za transplantaciju, ali roditelji nisu mogli da čekaju toliko dugo, već su se i sami testirali za donora. Majka nije bila kompatibilna, ali otac jeste, pa je on donirao jetru i spasao život svom detetu.

– Uopšte se nisam bojao. Nije me bilo briga hoću li preživeti operaciju ili ne, dao bih joj celu svoju jetru i svoj život, samo da ona preživi – rekao je otac.

Nakon šest sati operacije, Alan je odveden na intenzivnu negu gde su mu rekli da je operacija uspela.

– Odvezli su me dole da je vidim na pedijatrijskoj intenzivnoj njezi. Bio sam na morfiju i svemu, ali olakšanje je bilo neverovatno. Znati da će biti dobro bio je najbolji osećaj na svetu – kazao je otac heroj.

Iako se Lola tek prošlog utorka vratila kući iz bolnice, Alan kaže da se porodica još uvek bori s onim što se dogodilo.

– Zastrašujuće je to što ne znaš šta je to bilo. Doslovno je od potpuno normalne devojčice koja voli Diznija zamalo umrla za samo nekoliko dana. Rečeno nam je da možda ne bi preživela da nismo na vreme nazvali hitnu pomoć – zaključio je Alan.

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.