HRVATICA SE SLIKALA SA PETOKRAKOM, PA JE "SPRŽILI" KOMENTARIMA: "Kao da sam ubila čoveka" (FOTO)
Alka Vuica, Foto: printscreen

ŠTA MISLITE?

HRVATICA SE SLIKALA SA PETOKRAKOM, PA JE "SPRŽILI" KOMENTARIMA: "Kao da sam ubila čoveka" (FOTO)

Alka je rekla da ne želi da bude predsednica Republike Hrvatske, ali da želi da se bavi lokalnom politikom, jer je uznemirava život na tom nivou

Objavljeno:

Nakon vesti da se učlanila u SDP, Alka Vujica u gostovanju u jednoj hrvatskoj emisiji otkrila je pojedinosti svoje odluke, ali i iznenađenje količinom negativnih komentara na njenu fotografiju sa petokrakom zvezdom.

"Uvek sam delila vrednosti sa levičarima i socijaldemokratima i ceo život sam bila levičarka. Krajnje je vreme da učinim nešto dobro i upotrebim svoje ime da pomognem ljudima da bolje žive", objasnila je Alka Vuica u emisiji RTL Direkt i dodala kako nije isključila opciju da se nađe na izbornoj listi.

Alka je rekla da ne želi da bude predsednica Republike Hrvatske, ali da želi da se bavi lokalnom politikom, jer je uznemirava život na tom nivou.

"To treba prepustiti mlađim snagama", rekla je za predsedničku kandidaturu, a zatim nastavila: "U mom kvartu gradi se bez veze i smisla, bez infrastrukture. Nekada je postojao zakon da za jedan kvadrat stana moraš imati 7 kvadrata zelenila. Danas grad prodaje zelenilo privatnicima koji imaju novac i grade ogromne zgrade gde ne pripadaju", rekla je Alka u spomenutoj emisiji i dodala kako je sve "ušminkano van, ali trulo iznutra".

Nakon što je na svojim društvenim mrežama objavila fotografiju sa petokrakom zvezdom, naišla je na burne rekacije. Njima je bila zaprepašćena, a fotografiju je ipak sklonila sa svog profila.

"Objavila sam je i nije mi žao što sam je objavila. To je fotka sa kapicom Če Gevare koju sam kupila na Kubi pre deset godina. Iznenadilo me koliko je negativnih reakcija izazvala", rekla je pevačica koja je naposletku prestala da briše rekacije već je jednostavno uklonila celu objavu.

Umesto toga, objavila je fotografiju u haljini Fride Kalo uz opis "Frida je bila moja kraljica", a ona je isto, ističe Alka, bila levičarka.

"Ne znam zašto je danas u Hrvatskoj prokletstvo kad neko kaže da se bori za humanizam, socijalnu demokraciju, za narod. Zašto je to nešto što izaziva tolike kontroverze? Mislim da smo na pogrešnom putu. Moram da kažem da mislim da je jedini put socijaldemokracija, da svet mora da ide u tom smeru i da je to jedini način da se svet pretvori u humano društvo, jer apsolutno ovaj put kojim svet ide i vladavina tog kapitala, imperijalističkog kapitala, to je nešto što moramo da izbegnemo. Moramo da se boriti za malog čoveka", rekla je pevačica u emisiji.

Pevačica je spomenula kako se s određenim brojem godina ljudi imaju potrebu da se uključe u stvarnost i nešto da učine, što se desilo i njoj samoj.

"Politika je deo društva i svi smo uključeni u nju. Kad sam se učlanila u SDP, iznenadila sam se koliko je bilo reakcija, pisali su mi razni ljudi, mnogi su me hvalili, mnogi kudili, imala sam ružnih poruka kao da sam ubila čoveka. Nisam mogla to da shvati,", zaključila je pevačica.

Inače, ovo je drugi put da Alka želi da se oproba u politici, a sve je započela 2009. godine kada je planirala da izaći na predsedničke izbore kao kandidatkinja Zeleni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.