DEVOJČICA PROŠLA PAKAO ZBOG SLATKIŠA KOJU SVA DECA TAMANE: Jaukala je od BOLOVA, imala je žutu boju
Dete, Foto: Profimedia

jezivo

DEVOJČICA PROŠLA PAKAO ZBOG SLATKIŠA KOJU SVA DECA TAMANE: Jaukala je od BOLOVA, imala je žutu boju

Majka misli da je uzrok bolesti jetre trovanje salmonelom.

Objavljeno:

Majka iz Velike Britanije tvrdi da je njena četvorogodišnja ćerka hospitalizovana zbog otkazivanja jetre nakon što je pojela “Kinder jaje”.

Džema Grej (38) je obećala da će svojoj ćerki Kiji Fenvik kupovati popularnu poslasticu svakog dana posle škole, ali sada veruje da se dete vuče po bolnicama upravo zbog te čokolade, piše Liverpul eho.

– Uvek joj kupujem Kinder jaja posle škole, ona živi za njih, to su njene omiljene stvari. Kija nije imala nikakvu raniju bolest, ali je počela da povraća pre oko šest ili sedam nedelja – rekla je majka za taj list.

Kaže da je joj je doktorka rekla da Kija verovatno pati od stomačnog virusa, ali joj se stanje ubrzo pogoršalo.

– Stalno je povraćala. U ranim jutarnjim satima budila bi se vrišteći i samo je povraćala svuda. Bila je bolesna svakih nekoliko dana, a onda sam tokom noći primetila da joj oči dobijaju žutu nijansu. Kada sam se sutradan probudila, oči su joj bile skroz žute, kao lice – opisala je užas Džema.

Kija je primljena u bolnicu 31. marta, gde je ustanovljeno da su joj se funkcije jetre pogoršale i da joj se krv preterano zgrušavala. Prepisano joj nekoliko lekova i dijagnostikovana seronegativna akutna insuficijencija jetre.

Džema je rekla da je Kija, uprkos tome što je puštena iz bolnice, još uvek loše

– Lako se umara, još uvek nije 100%, oči su joj još uvek žute, žutilo na licu nestaje, ali su joj oči i dalje žute – ispričala je zabronuta majka.

Plašeći se da je “Kinder jaje” odgovorno za Kijinu bolest, Džema je pitala obe bolnice u kojima je dete bilo da je testiraju na salmonelu, ali kaže da nisu hteli .

– Kinder jaja jedino što mi pada na pamet. Silna deca se razboljevaju, a sama kompanija ih je opozvala. Bila je zdrava devojčica, nije rođena sa tim stanjem, pa mora da je nešto što je pojela ili popila – objašnjava Džema.

Inače, kompanija “Ferero” je povukla “Kinder jaja” ranije ovog meseca iz prodavnica u Velikoj Britaniji zbog potencijalne veze sa izbijanjem epidemije salmonele.

(Espreso/Liverpool Echo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.