KO BI REKAO?! Kada čujete koje je godište Viktor Orban, PREVRNUĆETE SE sa stolice!
Foto: printscreen

POGAĐAJTE

KO BI REKAO?! Kada čujete koje je godište Viktor Orban, PREVRNUĆETE SE sa stolice!

Ne biste nikada rekli

Objavljeno:

Viktor Orban je mađarski političar i prvi čovek Mađarske.

Orbanovi mandati obeleženi su sukobima sa Evropskom unijom. Njegove česte izjave u kojima osuđuje ideju federalne Evrope, umeju da razbesne uniju.

Orban se pozicionirao kao proponent jake nacionalne države, očuvanja Hrišćanske kulture i tradicionalnih vrednosti, istovremeno se protiveći Neo-Liberalizmu u ekonomiji.

Orban se protivi ilegalnoj migraciji. Podsetimo, njegova vlada je kao odgovor na Evropsku migrantsku krizu, izgradila žičanu ogradu na granici između Mađarske i Srbije.

Viktor Orban
foto: Profimedia

U odnosima sa Srbijom, Orban podržava evropske integracije Srbije, a tokom poslednjih nekoliko godina, Srbija i Mađarska beleže izuzetno dobre međususedske odnose.

Orban je podržao nastojanja Srbije da se pridruži Evropskoj uniji, ali i najavio mogućnost mađarskih investicija u Srbiji.

Viktor Orban
foto: Profimedia

Orbanovu politiku često opisuju kao Evro-skeptičnu i populističku a njegovu vladu kao Nacionalno-konzervativnu. Česta su poređenja Orbana i njegovih političkih stavova sa liderkom francuskog Nacionalnog fronta, Marin Le Pen, britanskog premijera Dejvida Kamerona, lidera poljske partije Pravo i pravda Jaroslava Kačinskog, italijanskog premijera Matea Rencija kao i republikanskog predsedničkog kandidata u SAD Donalda Trampa, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i ruskog predsednika Vladimira Putina...

Premijer Mađarske Viktor Orban rođen je 31. maja 1963. i uskoro puni 59 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.