O POTEZU RUSKE NOVINARKE JUTROS BRUJE SVI: Uradila je to u programu UŽIVO, bez imalo USTRUČAVANJA (VIDEO)
Margarita Simonjan, Foto: Printscreen/Youtube

DA LI JE PRETERALA?

O POTEZU RUSKE NOVINARKE JUTROS BRUJE SVI: Uradila je to u programu UŽIVO, bez imalo USTRUČAVANJA (VIDEO)

Margarita Simonjan iznela je stravičan hipotetični scenario sukoba u Ukrajini

Objavljeno: 14:25h

Verovatnije je da će Zapad pretrpeti snažan nuklearni udar nego da će Rusija prihvatiti poraz u ratu u Ukrajini, tvrdi glavna urednica televizije Raša tudej Margarita Simonjan.

Ova novinarka je bila jedna od stručnih analitičara koji su sinoć gostovali u emisiji kanala “Rusija 1” posvećenoj ratu u Ukrajini i ekonomiji.

– Ili ćemo izgubiti u Ukrajini, ili počinje Treći svetski rat. Mislim da je Treći svetski rat realniji, poznajući nas i našeg lidera – rekla je ona tokom debate sa drugim stručnjacima o budžetu.

Simonjan smatra da je čak i ovaj neverovatan ishod izvesniji od ruskog poraza u Ukrajini.

– Mene ovo sa jedne strane užasava, ali sa druge, to je jednostavno tako. Mi ćemo ići u raj, a oni će jednostavno pocrkati… Svi ćemo jednog dana umreti – iznela je jezivu prognozu urednica ruske državne televizije.

Britanski mediji preneli su njene reči i pritom podsetili na jutrošnju izjavu ministra odbrane te zemlje Bena Volasa da će Rusija i predsednik Vladimir Putin biti nadjačani u slučaju nuklearnog rata.

– Mi smo deo NATO partnerstva od 30 nacija koje ga nadmašuju brojčano i po broju oružja i potencijalno imaju sve mogućnosti na raspolaganju. Ne plašim ga se, a mislim da treba da mi u ovoj zemlji treba da budemo veoma zahvalni što imamo sredstva za nuklearno odvraćanje – izjavio je Volas.

Margarita Simonovna ruska je novinarka. Ona je glavna urednica medijskih organizacija pod kontrolom ruske države. Evropska unija je 2022. godine sankcionisala za "radnje i politike koje potkopavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine".

Bila je prva potpredsednica Ruskog nacionalnog udruženja TV i radijskih stanica i članica Građanske komore Ruske Federacije. Godine 2010. objavljena je njena prva knjiga, Idemo u Moskvu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.