OVAJ DEČAK (5) JE MEDICINSKI FENOMEN: Ono što je uspeo da uradi je prosto NEVEROVATNO (VIDEO)
Kamden Hanson, Foto: Printscreen/Twitter

mali heroj

OVAJ DEČAK (5) JE MEDICINSKI FENOMEN: Ono što je uspeo da uradi je prosto NEVEROVATNO (VIDEO)

Doktori nisu mogli da pronađu gen koji uzrokuje ovakvo stanje.

Objavljeno:

Sa odlučnim izrazom na licu, ovaj petogodišnji dečak je napravio svoje prve korake, bez obzira na tešku dijagnozu.

Sa odlučnim izrazom na licu, petogodišnji Kamden Hanson, koji živi sa posebnim stanjem u mozgu koje onemogućava njegovo kretanje, napravio je svoje prve korake.

Dečak je oduševio svou preponosnu mamu Mendi, koja je snimila taj neverovatni trenutak.

- Svima će nam koristiti malo sreće u ovim danima - Moj najmlađi sin ima progresivnu cerebralnu atrofiju i fizički je hendikepiran. Ima 10 terapija nedeljno. Danas je prvi put napravio svoje nezavisne korake", napisala je ponosna mama u svojoj objavi, dodavši da je on njen heroj.

- Nakon što smo primetili abnormalnosti i netipično kretanje i pokušaje da hoda kao mali, posetili smo lokalnog neurologa, pa nam je ustanovljena cerebralna atrofija - ispričala je mama.

Sa svojih 20 meseci dečak je počeo sa fizikalnim, okupacionim i terapijama govora.

Doktori nisu mogli da pronađu gen koji uzrokuje ovakvo stanje.

- Rečeno nam je da, čak i ako identifikujemo gen koji uzrokuje atrofiju, to stanje je mnogo retko, i može biti jedini identifikovan slučaj u svetu. Sam će pisati istoriju ove bolesti - objasnila je mama.

Govor je takođe bio izazov za porodicu. Pre dve godine dečak je komunicirao samo koristeći zvuke, a sada može da priča cele rečenice. Majka smatra da je tome zaslužna intenzivna terapija i jaka volja i stav.

Iako će morati da ide na intenzivne terapije više od pola svog života, mama ističe kako je on baš kao i svaki petogodišnjak. Obožava video-igrice, gleda crtaće, oblači se kao superheroj i ne ispušta autiće iz ruku. A sada, postao je omiljeni dečak napravivši svoje prve korake.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.