OVA ŽENA JE MESECIMA KORISTILA BIZARNU METODU KONTRACEPCIJE! I GINEKOLOG je ostao u potpunom ŠOKU kada je to video
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

OVA ŽENA JE MESECIMA KORISTILA BIZARNU METODU KONTRACEPCIJE! I GINEKOLOG je ostao u potpunom ŠOKU kada je to video

- Nema šanse da sam trudna - rekla je žena

Objavljeno:

Posao zdravstvenog radnika izuzetno je težak, što zbog velike odgovornosti koju imaju lekari i medicinske sestre, što zbog odnosa sa drugim ljudima, koji ponekad imaju jako čudne ideje o zdravlju i prevenciji.

Jedna medicinska sestra ispričala je na Tiktoku bizarnu scenu koju je doživela sa jednom pacijentkinjom, a njen video ubrzo je postao viralan.

- Jedne noći imala sam pacijenta koji je želeo da se testira na venerične bolesti - kaže ona i objašnjava:

- Sprovodimo ih mnogo i svaki put kada mlada žena želi da ih uradi, uzimamo joj i uzorak urina da uradimo test na trudnoću. U slučaju da je trudna i njeni testovi na polno prenosive bolesti su pozitivni, to bi se moglo pokazati kao problem za fetus. Pa sam joj objasnila zašto mi treba uzorak urina od nje.

- Nema šanse da sam trudna - rekla je žena.

Kontracepcija
foto: Profimedia

- Svaki put kada mi pacijent kaže nešto ovako, ja joj postavim nekoliko pitanja - nastavlja medicinska sestra:

- Da li ste seksualno aktivni i ako jeste, da li se na bilo koji način štitite? Pitala sam. Žena je to negirala, tvrdeći da nije koristila kondome ili hormonsku kontracepciju, ali da „nema opcije“ da zatrudni, te sam morala da je pitam kako to garantuje.

- Pa ja koristim ove maramice za trudnice - odgovorila je njena pacijentkinja. TikTokerka je, prema njenoj priči, bila šokirana:

- Šta su dođavola maramice za trudnice?!

Pacijentkinja joj je objasnila da je, kada je govorila o „maramicama za trudnice“, mislila na proizvod natopljen dezinfekcionom tečnošću, koji je uzela prilikom poslednje posete bolnici.

- Na njima je slika deteta i iks, što znači da zahvaljujući njima nećete zatrudneti - rekla je žena, priznavši da ih je koristila nekoliko meseci, brišući intimna mesta posle seksa.

- Stvarno? Ljudi, odakle vam ove ideje? - zaključila je anegdotu medicinska sestra, objašnjavajući pritom da je upotreba ove „metode” apsolutno neprihvatljiva, neefikasna i štetna po zdravlje.

- Ovaj znak pored piktograma za bebe znači da se ove maramice ne mogu koristiti za higijenu bebe, a ne da onemogućavaju pre začeća! - pojasnila joj je medicinska sestra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.