HTELA JE AKCIJU NA JEDNU NOĆ, A OVO ŠTO JOJ JE URADIO U KREVETU PAMTIĆE CEO ŽIVOT: "Samo sam uradila to"
Foto: Printscreen

ŠOK

HTELA JE AKCIJU NA JEDNU NOĆ, A OVO ŠTO JOJ JE URADIO U KREVETU PAMTIĆE CEO ŽIVOT: "Samo sam uradila to"

Njena priča je neobična, ali veoma poučna

Objavljeno: 13:54h

Kada se pomenu Tinder ili slične aplikacije za upoznavanje, većina ljudi se namršti, ali ponekad se čak i ove “brzinske” varijante koje se obično završavaju neobaveznom “akcijom” za jednu noć, pretvore u neobične životne priče.

Ovoga putaje Ema (29) odlučila da javno ispriča svoju priču – o tome kako joj jeprinc na belom konju u obliku nasumičnog tipa kojeg je upoznala na dejting aplikaciji i s kojim je odlučila imati neobavezni seks, u stvari, spasio život.

Tinder
foto: Profimedia

– Imate treći stepen raka dojke. To nisu reči koje ikada želite da čujete, a kamoli sa 29 godina – kaže Ema.

Na žalost, to je vest koju je samo u 2020. godini, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, čulo čak 2,3 miliona žena, a 685.000 nih je od ove bolesti i preminulo.

– Pre dijagnoze sam upravo okončala šestogodišnju vezu i učinila ono što čine novopečeni samci: instalirala Tinder. U opisu mu je pisalo “coffe guy” i to je bilo dovoljno da ga odaberem – nastavlja svoju priču Ema.

Uskoro se našla s tim momkom sa Tindera i počeli su da izlaze. Ema priznaje kako niko nije hteo ništa ozbiljno, ali odlučili su da se viđaju i imaju neobavezan odnos. Jedne noći, dok su ležali u krevetu, pitao ju je: Da li si ikada proverila ovu kvržicu na grudima?

Ema kaže da joj je prva reakcija bila obrambeni stav i da mu je rekla da nema pojma o čemu priča. Ipak, posle dva dana je otišla na ultrazvuk. Nakon nekoliko dana saznala je vest da ima tumor.

– Kad je test stigao, bukvalno sam pomislila: Pa, j**i ga. Kako ću to da kažem ljudima? Razgovor o tome učinio bi stvari stvarnim, a ja nisam bila spremna za to. Prvo što je htela da uradim je da raskinem sa Semom (tako se zove momak sa Tindera) – priznaje ona.

Rak dojke, Dojka, Karcinom
foto: Profimedia

Nisu ni bili par, i nije htela da ga zamara sa “ćelavom ribom koja ide na hemoterapije i povraća”. Međutim, Sem je odlučio da ostane uz nju i zajedno su prošli hemoterapije, Eminu ćelavost, mučnine i na kraju operaciju.

Na kraju svega mu je u šali rekla: “Naravno da sam morala da dobijem rak dojke i da ostanem bez jedne, baš kada izlazim s likom koji pada na grudi”.

Jednu dojku, ispravio ju je Sem.

Ema navodi da joj je Sem sigurno spasio život.

Grudi, Grudnjak, Brus, Brushalter
foto: Profimedia

– U međuvremenu… Sem i ja samo smo počeli da zajedno živimo i jasno mi je da tada nije imao hrabrosti da kaže nešto o kvržici koju je osetio, možda danas ne bih bila živa. Na neki način, ono što je učinio trebao bi biti minimum minimuma (jer ako osetite nešto u grudima, testisima, zaista bilo gde na nečijem telu, morate to da kažete toj osobi), ali to mi je verovatno spasilo život. Uglavnom zato što verovatno ni sama ne bih pronašla kvržicu: nikad pri nisam uradila odgovarajući samopregled dojki niti sam znala kako – zaključila je Ema.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.