ZBOG OVE OPTIČKE VARKE MNOGI SU OSTALI BEZ KOSE: Otkriva da li imate muški ili ženski mozak (FOTO)
Optička iluzija, Foto: factfactories.com

optička varka

ZBOG OVE OPTIČKE VARKE MNOGI SU OSTALI BEZ KOSE: Otkriva da li imate muški ili ženski mozak (FOTO)

Ukoliko vi verujete da postoje razlike između muškog i ženskog mozga, a pritom volite optičke iluzije, imamo pravu stvar za vas.

Objavljeno: 14:36h

Naučnici već decenijama istražuju razlike između muških i ženskih mozgova u pokušaju da se izbore sa mnogim stereotipima i pokažu kako biologija i uverenja ljudi nisu uvek u slaganju. Mnogi od njih smatraju da je potpuno suvišno mozak uopšte deliti na mušku i žensku stranu, ali oko toga se ne slažu svi.

Ukoliko vi verujete da postoje razlike između muškog i ženskog mozga, a pritom volite optičke iluzije, imamo pravu stvar za vas. U pitanju je jedna tamna fotografija čoveka koji trči, a pitanje koje se postavlja je – da li ste ga videli da trči tako da se udaljava od vas ili tako da vam se približava.

Čovek, Trčanje, Optička iluzija
foto: factfactories.com

Ukoliko ste videli da se približava

To znači da imate mozak koji se može opisati kao muški, odnosno da za rešavanje problema koristite pre svega analitičke sposobnosti. Kada vas nešto zainteresuje, vrlo brzo i lako se upoznate sa tom temom i nije vam teško da svu svoju energiju usmerite u tu jednu temu ili problem i način na koji biste ga rešili.

Ono što baš i nije vaša jača strana je balansiranje više poslova i zadataka odjednom, jer niste dobri u multitaskingu i lakše vam je da se fokusirate na jednu stvar. Kada dobijete neku ideju ili pronađete nešto oko čega ste strastveni i posvećeni, branićete svoje tvrdnje činjenicama jer ste sigurni u svoje istraživanje i sposobnost koncentracije na detalje.

Ukoliko ste videli da se udaljava

Ovo znači da su vam rezonovanje i analiza uvek podešeni na maksimum. Oslanjate se na čula i nikada ne žurite kada donosite odluke. Vaš mozak najbolje funkcioniše kada radite nešto kreativno ili kada nešto sami stvarate od nule.

Dobri ste u multitaskingu i imate odlično pamćenje, a uvek možete na računate na intuiciju i sva svoja čula. To znači da mnoge stvari morate da osetite makar i iz daljine pre nego što im se ozbiljno posvetite i da vam je važno da vam mozak bude zaokupljen kako biste uvek mogli da računate na njega.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.