UMRLA NAJSTARIJA BLOGERKA NA PLANETI!
Dagni Karlson, Foto: Printscreen/Youtube

tuga

UMRLA NAJSTARIJA BLOGERKA NA PLANETI!

Dagni Karlson je rođena u Kristijanstadu 18. maja 1912. godine

Objavljeno:

Šveđanka Dagni Karlson, koja se smatrala najstarijom blogerkom na svetu, preminula je 110. godini, pišu švedski mediji, a prenosi RTS.

Vest je objavila Elena Strom, koja je pomagala Dagni u vođenu bloga.

- Hvala ti za sve što si učinila za nas, Dagni! Reč "mrtav" nije postojala u tvom rečniku. Ti si zahtevala život - napisala je Elena Strom.

Dagni Karlson je rođena u Kristijanstadu 18. maja 1912. godine. Bila je najstarija od petoro dece, a sa 20 godina je radila u fabrici tekstila u rodnom gradu. Svoje obrazovanje je usavršavala u tekstilnoj školi u Norčepingu, a potom se zaposlila u fabrici korseta u Sundbibergu kod Stokholma.

Kada je sa 99 godina završila kurs o osnovama računarstva, Dagni Karlson je osnovala svoj blog 2011. godine. Svoje tekstove je objaviljavala pod pseudonimom "Bojan", a postaje zapažena u medijima u Švedskoj.

Dobila je manju filmsku ulogu 2016. godine, a iste godine je objavila i knjigu Život po Dagni: U glavi 104-godišnjakinje. Takođe, učestvovala je i u švedskom dokumentarnom filmu Život počinje u stotoj.

Primljena je u bolnicu proleća 2021. godine, kada je privremeno prestala sa objavama na blogu. Svoju poslednju objavu napisala je 28. februara.

Dva puta se udavala i nije imala dece. Od prošle godine živela je u domu za stare, a svoj stan donirala je Švedskoj fondaciji za borbu protiv raka.

"Samoća je strašno dosadna. Radije bih da se zabavim dokle god budem živa. Sada kada se korona malo smirila, nadam se da će me prijatelji ponovo posetiti. Veoma je tužno da ležim sama i da gledam u plafon", napisala je Dagni i dodala da jedva čeka da napravi malu žurku za 110. rođendan u maju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.