MISLILA JE DA SU JE OPSELI DEMONI, OSEĆALA SE UŽASNO: A onda je saznala tešku istinu
Ejmi, Foto: Društvene mreže

ISPOVEST

MISLILA JE DA SU JE OPSELI DEMONI, OSEĆALA SE UŽASNO: A onda je saznala tešku istinu

Ejmi je laknulo i prestala je da se oseća kao da će poludeti kada su joj tamošnji lekari 2018. dijagnostikovali klaster glavobolje

Objavljeno:

Britnka Ejmi Džuel (26) istakla je da se ponekad oseća kao da je “opsednuta demonom” zbog osećajućeg bola koji je gori od porođaja.

Radnica u baru iz Norisa Grina rekla je da kada trpi glavobolju, ima osećaj kao da je “opsednuta demonom”, uporedivši sebe sa likom iz horor filma i kaže da je bol “gori od porođaja”.

– Ne bih ovo poželela ni svom najgorem neprijatelju. Toliko vam smeta u životu, vaše mentalno zdravlje je zaista pogođeno, i jednostavno to je tako. Mnogi samo misle da je to glavobolja, a nije – rekla je Ejmi.

Tokom napada, koji je počeo kada je imala sedam godina, Ejmi se krije u svojoj zamračenoj sobi. Njena čula su toliko osetljiva da joj čak i svetlo televizora izaziva povraćanje.

Živo se seća glavobolje iz 2007. godine kada nije jela danima.

– Sećam se da sam gledala TV, kad sam dobila bol u glavi i očima. Sećam se da sam vrisnula tati: “Moraš da isključiš televizor, jednostavno ne mogu da živim ovako” – ispričala je Ejmi svoje muke, prenosi Liverpool echo.

Nakon što je Ejmi u detinjstvu dijagnostikovana klaster glavobolja, lekari u dečjoj bolnici Alder Hej savetovali su je da otkloni glavobolje i pokušali da ih spreči beta-blokatorima i lekovima za epilepsiju. Ali ništa nije funkcionisalo sve dok nije upućena u The Valton Centre.

Ejmi je laknulo i prestala je da se oseća kao da će poludeti kada su joj tamošnji lekari 2018. dijagnostikovali klaster glavobolje.

Poznato je da klaster glavobolje utiču na mentalno zdravlje osobe zbog svoje intenzivne prirode. Mogu se pojaviti u trajanju od 20 minuta, više puta dnevno tokom periodičnog perioda od nedelja ili meseci. Ejmi je rekla da joj je njena četvorogodišnja ćerka pomogla da pruži mentalnu otpornost da se nosi sa posledicama glavobolje. Rekla je da je prošle godine bilo posebno teško kada su se klinike zatvorile tokom karantina.

Ejmin šef na prethodnom poslu u kancelariji je razumeo bol koji je doživljavala skoro svaki dan, bilo joj je dozvoljeno da nosi naočare za sunce i dobijala je slobodne dane.

Ejmi ima sreće da joj je sestra trenutno menadžer na poslu, što znači da ima šefa koji razume njeno stanje.

(Espreso / Liverpool Echo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.