BIVŠA MISICA NAPISALA TUŽNI ESEJ UOČI ROĐENDANA! Skočila sa 29 sprata zgrade, trpela UVREDE na mrežama (FOTO)
Česli Krist, Foto: Printscreen/Instagram

tuga!

BIVŠA MISICA NAPISALA TUŽNI ESEJ UOČI ROĐENDANA! Skočila sa 29 sprata zgrade, trpela UVREDE na mrežama (FOTO)

Kristova je rekla da je od trenutka kada je osvojila titulu Mis SAD "njena vladavina zapalila pojačanu želju da se posveti strasti, nameri i autentičnosti"

Objavljeno:

Bivša mis SAD Česli Krist, koja je skočila sa 29. sprata zgrade u Nujorku tokom vikenda, napisala je esej prošle godine uoči svog 30. rođendana, u kojem je raspravljala o svojoj borbi sa vremenom, internet trolovima i kako je jednom zamalo radila "do smrti".

- Svaki put kada kažem "napuniću 30", malo se naježim - napisala je Krist u eseju objavljenom 4. marta pod nazivom "Kraljica lepote razmišlja o 30 godina".

- Društvo nikada nije bilo ljubazno prema onima koji stare, posebno ženama (povremeni izuzeci prave se za neke bogate i nekoliko poznatih) - napisala je Krist, koja je osvojila nagradu Mis SAD 2019. godine.

- To što punim 30 godina zvuči kao hladan podsetnik da mi ponestaje vremena da budem važna u očima društva - i zbog toga besnim - dodala je misica.

Esej je dao uvid u Česline misli manje od godinu dana pre nego što je policija potvrdila da je skočila sa zgrade 60-spratnice na Menhetnu, u kojoj je živela.

U eseju, koji je objavljen nekoliko nedelja pre nego što je napunila 30 godina 28. aprila, Krist je razmišljala o starenju.

- Posle godine kao što je 2020, pomislili biste da smo naučili da je starenje blago, a zrelost dar u kome svi ne mogu da uživaju - napisala je Krist i upitala "kako da uzdrma nepokolebljive norme društva kada se suočava sa nemilosrdnim otkucajem vremena?"

1 / 8 Foto: Printscreen/Instagram

Opisala je kako je, nakon što je diplomirala na koledžu, nastavila sa školovanjem na Univerzitetu Wake Forest u Severnoj Karolini i rekla da je odlučila da dobije dve diplome u isto vreme.

- Skoro sam radila do smrti, bukvalno, sve dok osmodnevni boravak u lokalnoj bolnici nije pokrenuo razvoj nove perspektive - napisala je ona.

Kristova je rekla da je od trenutka kada je osvojila titulu Mis SAD "njena vladavina zapalila pojačanu želju da se posveti strasti, nameri i autentičnosti".

Rekla je da je izgledala drugačije od tipičnih "devojaka sa takmičenja", koje bi "trebalo da budu manekenke visoke i vitke, imaju raskošnu kosu i ubistveni hod", prenosi Busines insider.

- Sa prirodnim kovrdžama pobedila sam u vreme kada su generacije crnkinja učene da bi ih to "što su previše crne" koštalo pobeda u sali za sastanke i na pozornicama - rekla je ona.

Rekla je da je njen "izazov statusa kvo sigurno zadobio pažnju" internet trolova.

- Ne mogu da kažem koliko sam puta izbrisala komentare na svojim društvenim mrežama koji su imali emotikone povraćanja i koji su me vređali, govoreći mi da nisam dovoljno lepa da bi bila Mis SAD i da je moja mišićna građa zapravo "telo muškarca" - rekla je ona.

Osvrnula se i na to kako je nosila krunu u svom stanu "znajući da će morati da je vrati nakon kraja njene vladavine kao mis SAD".

- Uradila sam ono što sam želela, a ne što se očekivalo. Sada ulazim u 30. godinu tražeći radost i svrhu pod mojim sopstvenim uslovima - i to mi se čini kao moja slatka pobeda - napisala je na kraju eseja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.