STRAVIČAN PRIZOR IZAZVAO ŠOK I BES U KINI! Žena zaključana u kolibi, okovana LANCEM oko vrata
Kako je ovo promaklo vlastima?, Foto: Printscreen/Douyin

MAJKA OSMORO DECE!

STRAVIČAN PRIZOR IZAZVAO ŠOK I BES U KINI! Žena zaključana u kolibi, okovana LANCEM oko vrata

Snimak je postao viralan na društvenim mrežama, a korisnici zahtevaju od vlasti da intervenišu i pomognu joj

Objavljeno:

Snimak Kineskinje, majke osmoro dece, koja je zaključana u kolibi u selu, sa lancem oko vrata, izazvao je bes i šok u Kini.

Snimak koji je objavljen na Douyin-u, u čijem je vlasništvu TikTok, zabeležio je muškarac koji je posetio ženu, a koji je bio vidno šokiran onim što je video.

Nakon što joj je doneo toplu odeću, postavio joj je nekoliko pitanja, ali ona nije mogla da odgovori pravilno.

Snimak je postao viralan na društvenim mrežama, a korisnici zahtevaju od vlasti da intervenišu i pomognu joj.

Mnogi su govorili i o zlostavljanju žena i njihova ograničena ljudska prava u ruralnim delovima Kine, ali su raspravljali i o okolnostima u kojima je žena u Sjudžou u istočnoj provinciji Đangsu rodila osmoro dece.

Pitali su kako je ovo promaklo lokalnim vlastima, s obzirom na kineska stroga ograničenja planiranja porodice.

Na snimku, žena izgleda ošamućena i ne razume pitanja muškarca, koji je više puta pita da li joj je hladno. Obučena je u samo lagani sloj odeće uprkos niskim zimskim temperaturama, prenosi BBC.

Otkako je objavljen u petak, video je podstakao burnu diskusiju o trgovini ljudima u siromašnim ruralnim oblastima Kine - uprkos oskudnim detaljima dostupnim o ovom konkretnom slučaju.

Vlasti su u petak objavile saopštenje u kojem odbacuju bilo kakve spekulacije o otmici. Identifikovali su ženu po prezimenu Jang, iz okruga Feng Huankou.

Rekli su da se udala za muža Donga 1998, i da joj je dijagnostifikovana mentalna bolest. Njena porodica je rekla lokalnim vlastima da je Jang često imala nasilne ispade.

Ali odgovor zvaničnika dodatno je razbesneo korisnike interneta koji su kritikovali vlasti zbog toga što se ne bave pitanjem njenog pritvora, upotrebe lanaca i njenog opšteg blagostanja.

To je dovelo do drugog saopštenja vlasti u nedelju, u kojem su dali više informacija o porodičnoj istoriji.

Zvaničnici su rekli da sada istražuju njenog supruga.

- Dong je osumnjičen da je prekršio zakon. Organi javne bezbednosti pokrenuli su istragu o tome - navodi se u saopštenju, prenose lokalni mediji.

Dodali su da je žena sada u bolnici na lečenju, a da o deci sada brine država. Dodali su da joj je nedavno dijagnostifikovana šizofrenija.

Međutim, ljudi i dalje zahtevaju od vlasti da preduzme veću odgovornost.

- Ona je osoba, nije predmet. Nakon što je tokom 20 godina rodila osmoro dece, tek sada je pronađena? - napisao je jedan korisnik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.