MLADIĆ (23) NESTAO PRE 17 GODINA, OD TADA NEMA NI TRAGA NI GLASA O NJEMU: Misterija sasvim slučajno rešena!
Beri Kolen, Foto: Printscreen/Facebook

TRAGEDIJA

MLADIĆ (23) NESTAO PRE 17 GODINA, OD TADA NEMA NI TRAGA NI GLASA O NJEMU: Misterija sasvim slučajno rešena!

Na sahrani mladića porodica se zahvalila svima koji su u prethodnih 17 godina učestvovali u potrazi za njihovim sinom i bratom

Objavljeno:

Mladić iz Irske Beri Kolen (23) nestao je 1. maja 2004. godine kada se vraćao iz lokalnog bara u Krušejvenu.

Uprkos potrazi policije, 17 godina nije bilo ni traga, ni glasa o njemu, a porodica je izgubila svaku nadu da će ga iko više ikada pronaći.

No, u junu ove godine, kod pristaništa Hju Kovini u okrugu Kork, pronađeni su ostaci Kolena u potopljenom automobilu na dnu mora.

Kolen je inače bio ribar, a nakon ispitivanja i analize DNK testova, utvrđeno je da ostaci pripadaju momku koji je nestao 2004. godine.

– DNK analiza pokazala je da su ostaci identifikovani kao gospodin Beri Kolen, čiji nestanak je prijavljen 1. maja 2004. Sa sigurnošću tvrdimo da je reč o njemu – naveli su iz Nacionalne policijske službe Republike Irske, prenosi Cronica.

Porodica je godinama čekala rezultate istrage i konstantno bila u kontaktu sa medijima kako slučaj ne bi bio zaboravljen.

Njegovi najbliži tvrde da se njegov nestanak ne uklapa u njegovu ličnost, jer je oduvek bio miran i povučen mladić, nije pravio nikakve incidente.

Do otkrića je došlo sasvim slučajno, kada su ronioci garde tragajući za nekim drugim slučajem uočili vozilo na dnu mora.

Krov automobila je bio nataložen blatom, a kada su proverili unutrašnjost, zatekli su posmrtne ostatke za koje je utvrđeno da pripadaju Beriju Kolenu.

O uzrocima smrti se i dalje ne zna, ali prema načinu i mestu na kom je pronađen, sumnja se da je automobilom sleteo u more i da nema indicija o ubistvu, već je jedina nepoznanica da je slučajno izgubio kontrolu nad vozilom ili je imao nameru da izvrši samoubistvo.

Na sahrani mladića porodica se zahvalila svima koji su u prethodnih 17 godina učestvovali u potrazi za njihovim sinom i bratom.

Takođe su zatražili da se umesto donošenja cveća na njegov grob, novac donira u finansiranje usluga za pretraživanje nestalih osoba.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.