PREŽIVELA PAKAO! MONIKU SU SILOVALI PRED BRATOM I MUŽEM: U jednom danu je njena porodica POTPUNO UNIŠTENA (VIDEO)
Monika Esparza, Foto: Printscreen/Facebook/Noticieros Televisa

HAOS

PREŽIVELA PAKAO! MONIKU SU SILOVALI PRED BRATOM I MUŽEM: U jednom danu je njena porodica POTPUNO UNIŠTENA (VIDEO)

Kad su ih doveli na ciljanu destinaciju, 14 sati su ih mučili, dok su Moniku, koja je tada imala 26 godina, takođe seksualno zlostavljali pred bratom i mužem

Objavljeno:

Meksikanka Monika Esparza (34) kaže da sve što u životu nije pretrpela, pretrpela je u samo jednom danu u kojem je njena porodica potpuno uništena.

Nju je tog kobnog 12. februara 2013. godine, policija uhapsila zajedno sa suprugom i bratom u meksičkom gradu Toreonu, kako bi ih naterali da priznaju da su članovi ozloglašene kriminalne grupe Los Zetas, što nije imalo veze sa istinom.

To im je rečeno tek kasnije, a za vreme hapšenja bili su zbunjeni i uopšte nisu znali zašto ih policija privodi.

Kad su ih doveli na ciljanu destinaciju, 14 sati su ih mučili, dok su Moniku, koja je tada imala 26 godina, takođe seksualno zlostavljali pred bratom i mužem.

Posle višesatnog mučenja, naterali su ih da potpišu papir priznanja da rade za Los Zetas, a kada su prisilno potpisali, optuženi su za zločine otmice, organizovanog kriminala i posedovanja oružja.

Monikin muž je ubrzo preminuo od posledica mučenja, dok su ona i njen brat odvedeni u zatvor.

Iako su organizacije poput Nacionalne komisije za ljudska prava ubrzo upozorile na ozbiljne nepravilnosti u ovom slučaju, Monika i brat su u zatvoru proveli sedam godina, nakon čega su prošle godine pušteni na slobodu.

Danijela poslužila mušterije u restoranu, pa se pred roditeljima UBILA: Oproštajno pismo ih je razorilo

U razgovoru za BBC Mundo opisali su jezive detalje mučenja.

– Moja svakodnevna rutina bilo je prodavanje odeće u Toreonu i uvek sam bila uz svoje četiri ćerke iz prvog braka koje sada imaju 15, 14, 13 i 12 godina. Tog dana bila sam sa bratom i suprugom kada nas je zaustavila policija i rekli su nam da je u pitanju rutinska kontrola. Jedan od policajaca je dugo razgovarao toki-vokijem, a kada se ponovo približio nama, rekao mi je da moraju da povedu mog brata i muža, jer su dobili anonimni poziv da naoružani muškarci iz nekog belog automobila žele da nas ubiju – rekla je Monika i dodala:

– Najpre su odveli njih, a posle dva sata došli su po mene, a policajac me je izvukao iz kamiona, udario i smestio u neko skladište zajedno sa mužem i bratom. Tu sam pretrpela sva mučenja – istakla je.

Kada je stigla, skladište je bilo puno feeralaca, njen muž i brat, bili su pretučeni, iako nisu znali o čemu se radi, niti su imali nikakve veze sa Los Zetasom.

– Pošto im nisu odgovorili ono što žele, počeli su da me muče pred njima i da me seksualno zlostavljaju. Stavljali su mi kesu na glavu, kao i njima, udarali nas štanglama i uključivali elektrošokove po genitalijama. Satima su me potom silovali nekoliko pripadnika policije i vojske sve dok nismo pristali da potpišemo neki papir, na kom je ustvari bilo priznanje da smo članovi tog narko-kartela – kazala je Monika.

Dok su ona i brat odvedeni u zatvor, muž joj je ubrzo nakon toga preminuo.

– Odveli su ga negde kombijem, a kasnije su mi javili da je umro. Telo nisu hteli da predaju, već su ga kremirali i porodici predali pepeo – istakla je nesrećna žena, koja je potom osuđena na sedam godina zatvora.

Tog dana će se, kaže, sećati čitavog života, a progovorila je o ovome kako i druge potencijalne žrtve ne bi prolazile kroz sav ovaj pakao koji su preživeli ona i njena porodica.

Bonus video:

00:31

ADVOKATI OTKRIVAJU DETALJE SASLUŠANJA MILENE RADULOVIĆ: Glumica teško podnela, imamo samo JEDNU molbu! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.