MANIPULATIVNI PREDATOR: Bolničar silovao jednu pacijentkinju u njenom domu, a drugu u kolima Hitne pomoći
Zloupotreba poverenja, Foto: Profimedia

zločin

MANIPULATIVNI PREDATOR: Bolničar silovao jednu pacijentkinju u njenom domu, a drugu u kolima Hitne pomoći

Oglasila još jedna žrtva koja je policiji rekla da ju je bolničar silovao kada nije bila pacijent 2009. godine i seksualno napao u zadnjem delu Hitne pomoći 2010. godine

Objavljeno:

Bolničar je osuđen na 21 godinu zatvora nakon što je silovao pacijentkinju u njenom domu i seksualno napao drugu u zadnjem delu Hitne pomoći.

Andru Viler-a (46) sudija je opisao kao „manipulativnog seksualnog predatora“, dok su tužioci rekli da je bivši hitni radnik „zloupotrebio privilegiju i poverenje koje donosi nošenje NHS uniforme“.

Viler iz Varboisa u Kambridžširu proglašen je krivim za šest seksualnih prestupa na sudu u Piterboru.

Policija iz Kambridžšira rekla je da je moguće da ima još žrtava koje se još nisu javile.

Policija takođe veruje da je na Viler-ov karijerni put „uticao pristup ... potencijalno ugroženim članovima javnosti“. Porota ga je proglasila krivim za silovanje i seksualni napad na dve žene po dve tačke seksualnog napada na dete mlađe od 13 godina, koje nije bilo pacijent.

Sud je čuo kako je Viler bio u smeni dok je radio sam u smeni odgovario na poziv da pomogne ženi, koja je bila u alkoholizovanom stanju i srušila se u kući prijatelja. Kada su stigla još dva bolničara, poslao ih je rekavši da sve ima pod kontrolom. Potom je ženu odveo do njene kuće silovao je i seksualno napastovao.

Rekla je da ima flešbekove, dodajući: „Nisam se mogla nositi sa životom. Postala sam usamljenik “.

Tada se oglasila još jedna žrtva koja je policiji rekla da ju je bolničar silovao kada nije bila pacijent 2009. godine i seksualno napao u zadnjem delu Hitne pomoći 2010. godine.

Takođe je osuđen zbog dve tačke optužnice za seksualni napad na devojku mlađu od 13 godina, koje nisu povezane sa njegovim radom kao bolničara, 2013. i 2014. godine. DCI Šeri Neš, iz odeljenja za zaštitu ranjivih ljudi, ohrabrila je „svakoga ko je bio žrtva seksualnog delikta, a prethodno se nije osećao sposobnim da to prijavi“, da kontaktira snage bezbednosti na broj 101 ili putem veb-četa na veb lokaciji.

Glavni nadzornik detektiva Martin Bruning rekao je: „Andru Viler je predatorska osoba čija se uvreda proteže skoro deceniju. Verujemo da je na njegovu odluku da postane bolničar uticao pristup koji bi mu omogućio potencijalno osetljivim članovima javnosti, a ovo kršenje poverenja čini njegove jezive prestupe utoliko žalosnijim. “

Pohvalio je Vilerove žrtve zbog njihove hrabrosti što su se pojavile, dodajući: „Ne mogu da zamislim kroz šta su prošle, ali nadam se da im današnja kazna omogućava da nastave da obnavljaju svoj život znajući da je pravda zadovoljena.“

Viler je oslobođen još sedam optužbi, a porota nije mogla doneti presudu po daljnjih pet optužbi za silovanje

(Espreso/Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.