AMERIČKA VOJSKA SNIMILA VANZEMALJCE?! Novi snimak šokirao je javnost, ali jednu stvar neće da nam kažu!
Vanzemaljci, Foto: Printscreen

novi snimak

AMERIČKA VOJSKA SNIMILA VANZEMALJCE?! Novi snimak šokirao je javnost, ali jednu stvar neće da nam kažu!

U aprilu su objavljena su tri snimka koje su napravili piloti američke avijacije, a na kojima se vide susreti sa NLO

Objavljeno:

Informacije o susretima s misterioznim letelicama bile su poznate uskom krugu zvaničnika, a predstavnicima Pentagona nije bilo dozvoljeno da ih kometarišu u javnosti, piše "Telegraf".

Nekada tajni odsek Pentagona, koji je istraživao pojave neidentifikovanih letelica (NLO) na Zemlji, nesmetano je operisao proteklih 10 godina i pored tvrdnji nadležnih da je rasformiran.

Ušuškani u krilu Obaveštajne službe ratne mornarice (Office of Naval Intelligence), operativci i šefovi odseka, nazvanog "Unidentified Aerial Phenomenon Task Force", pozvani su da javno iznesu svoja saznanja, prenosi The New York Times.

Informacije o susretima s misterioznim letelicama bile su poznate uskom krugu zvaničnika, a predstavnicima Pentagona nije bilo dozvoljeno da ih kometarišu u javnosti.

Pozivi za transparentnošću usledili su posle tvrdnji pojedinih bivših pripadnika odseka da su u svojim istragama nailazili na "letelice koje nisu napravljene na Zemlji".

Prošlog meseca, američki senatori zahtevali su da dobiju na uvid NLO dokumenta Pentagona, kao i da vojne službe objave izveštaje o otkrivenim fenomenima.

Uz to, saopšteno je da podržavaju rad i napore odseka "Unidentified Aerial Phenomenon Task Force", što se tumači kao potvrda da on i dalje postoji i radi.

Tokom 2017. Pentagon je potvrdio postojanje višemilionskog programa, pod nazivom "Advanced Aerospace Threat Identification Program", koji se bavi istraživanjem NLO fenomena, i pored toga što je zvanično "prestao s radom" 2012.

Operativci koji su bili angažovani u odseku tokom 2017. i nadalje, potvrdili su za New York Times da on i sada postoji, ali pod drugim imenom i "drugim krovom".

Pomenuti program prvi put je započet 2007. pod nadležnošću Vojne obaveštajne agencije (Defense Intelligence Agency), ali je potom predat u ruke Obaveštajne službe ratne mornarice, da bi prošlog meseca bilo otkriveno da nosi naziv "Unidentified Aerial Phenomenon Task Force".

- Više ne moraju da se kriju u senci - rekao je za New York Times bivši direktor programa Luiz Elizondo.

Političari strahuju od Rusa i Kineza?

Sada američki senatori žele veću kontrolu nad programom, kao i više informacija. Deluje da su ipak više zabrinuti za opasnost koju bi po nacionalnu bezbednost mogli da predstavljaju Rusi ili Kinezi, a ne vanzemaljci.

I pored toga, postoje izveštaji da je odsek tokom godina postojanja otkrio stvari koje nisu ljudskog porekla.

Jedan od bivših senatora i zagovornik stvaranja NLO programa, Hari Rid, takođe veruje da su letelice s drugih planeta pronađene na Zemlji, i istražene.

- Pregledom situacije, došao sam do zaključka da je bilo izveštaja o konkretnih stvari koje su bile u posedu države i privatnog sektora. Izuzetno je važno da informacije o fizičkim dokazima, koji su otkriveni, budu predočeni javnosti - rekao je Rid za New York Times.

- Takve stvari mi ne možemo da napravimo - kazao je astrofizičar Erik Dejvis, koji je svojevremeno radio kao konsultant u NLO programu.

On tvrdi da je brifovao predstavnike Ministarstva odbrane SAD u martu o "letelicama koje nisu napravljene na Zemlji, a u posedu su ljudi". Dejvis je rekao da je još dva puta bio učesnik brifinga o neidentifikovanim objektima pred komitetom Senata za ova pitanja, oktobra 2019.

Uz priču, nije pridodat nijedan dokaz, a objašnjenje je da je takav materijal strogo pod ključem.

Ove godine, pojačani su napori da se javnosti predoči više informacija o NLO saznanjima, što senator Rid podržava.

U aprilu, objavljena su tri snimka koje su napravili piloti američke avijacije, a na kojima se vide susreti s neidentifikovanim letelicama. Crno-beli snimci su autentični, potvrdili su nadležni.

Jedan od snimaka nastao je novembra 2004, a druga dva u januaru 2015. godine. Ministarstvo odbrane je saopštilo da je pustilo snimke u opticaj, kako se zaustavilo spekulacije o njihovoj autentičnosti.

- Snimljene letelice ostaju kategorizovane kao neidentifikovane - saopšteno je.

Nekadašnji senator iz Nevade Hari Rid, čija je država domaćin čuvenoj vojnoj bazi Area 51, pozdravio je objavljivanje snimaka.

- Drago mi je da Pentagon napokon objavljuje ovaj materijal, ali time smo samo zagrebali površinu podataka koji postoje - napisao je na svojoj Twitter stranici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.