Aušvic tražio da se Pokemoni izbace iz Logora smrti!
Foto: Reuters

NIJE IM TU MESTO

Aušvic tražio da se Pokemoni izbace iz Logora smrti!

Muzej je reagovao zahtevom da bude izuzet iz igrice koja je zaludela svet kada su se na društvenim mrežama u SAD pojavile fotografije pokemona u Aušvicu
Objavljeno: 13:09h

Državni muzej bivšeg nacističkog logora Aušvic Birkenau zatražio je od autora igrice Pokemon GO da ukloni pokemone sa terena tog najvećeg logora smrti koji su nemački nacisti podigli u okupiranoj Poljskoj i ubuduće izuzme ceo teren najvećeg stratišta Jevreja u Drugom svetskom ratu iz svojih igrica.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

- Nekadašnji nacistički logor smrti Aušvic Birkenau danas nije samo muzej. To je mesto sećanja, mesto na koje ljudi dolaze ne samo da upoznaju istoriju, već da se na tren zamisle, na refleksiju, nekad i molitve. Nezamislivo je da to mesto možemo da tretiramo kao mesto za zabavu - kazao je za poljski privatnu televiziju TVN24 portparol Muzeja u Aušvicu Bartoš Bartizel.

foto: Reuters

Al su oni ćaknuti! Unuka Zorice Brunclik dobila ime po ovoj junakinji crtaća, koja je preslikana baka! (FOTO)

Muzej je reagovao zahtevom da bude izuzet iz igrice koja je zaludela svet kada su se na društvenim mrežama u SAD pojavile fotografije pokemona u Aušvicu uz zgražavanje nekih da svet ide očigledno do đavola kada pokemon može da se pojavi čak i ispred spomen ploče u tom bivšem logoru.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.