PENZIONERKA 30 GODINA NIJE ČISTILA STAN: Pela se preko smeća da legne, a prizori iz njenog doma će vas ZGROZITI
Živi u smeću 30 godina, Foto: ITV Printscreen

ODVRATNO

PENZIONERKA 30 GODINA NIJE ČISTILA STAN: Pela se preko smeća da legne, a prizori iz njenog doma će vas ZGROZITI

Niste videli ništa gore

Objavljeno:

Ove nedelje je ITV televizija prikazala novu epizodu emisije 'Call The Cleaners', u kojoj se pojavljuju ljudi koji nisu u stanju sami da počiste svoje domove, pa u pomoć zovu profesionalne 'timove za čistoću'.

U poslednjoj je epizodi tako prikazana penzionerka iz Londona Džojs (68) koja punih 30 godina nije počistila svoj stan, a zbog godina sakupljanja raznih materijala za rukotvorine koje izrađuje iz hobija, više nije imala slobodnog mesta ni da sedne.

Džojs je inače celi svoj život posvetila rukotvorinama koje su toliko zakrčile njen dvosobni stan, da su u pomoć morale da joj dođu profesionalne čistačice majka i ćerka, Maksine i Jasmin, da se izbore s hrpom smeća, uglavnom uzoraka tkanine i pribora za šivanje, pletenje i slikanje.

Džojsin stan
Džojsin stan foto: ITV Printscreen

Pre njihovog dolaska Džojs je morala da se penje preko kutija i crnih vreća sa smećem, da bi došla do jedinog slobodnog mesta u boravku gde je mogla da sedne i odmori.

- Očajna sam, ne mogu ni da se krećem po kući - požalila im se, ali kako je dan odmicao, Džojsina je anksioznost zbog bacanja njenih stvari rasla, a nije ima dala da bace ni stiropor i lišće.

Devet sati kasnije 'tim čistoće' nije bacio niti jednu jedinu vreću. Zato su odlučile da ih stavljaju u dvorište, da u stanu oslobode površine koje je trebalo očistiti.

Džojs im je objasnila da 'može bacati samo smeće, a ne ono što joj treba'. A činilo se da joj treba sve.

Džojsin stan
Džojsin stan foto: ITV Printscreen

Nakon što je tim iz kuće izneo ukupno 60 kutija punih raznog smeća, uglavnom rukotvorina i pribora, moglo se početi s ozbiljnim čišćenjem. Iako je prva Džojsina reakcija bila oduševljenje jer 'napokon vidi pod', to nije dugo potrajalo i brzo je tražila da se 'sve kutije unesu nazad u stan'.

Dok su unosile sve što su prethodno iznele, majka i ćerka su priznale da Džojs spada u najgori tip klijenata koji postoji, sakupljače koji se ne mogu ničega odreći koliko god bespotrebne te stvari bile.

Dok su se one borile s anksioznom penzionerkom, u susednom je Londonskom naselju tročlani tim; Stiv, Džo i Ešli u red pokušavao da dovede dvosobni stan koji se treba srediti pre preuređenja. U njemu također živi penzioner (60), čija je porodica shvatila da ništa nije počistio ni bacio barem deset godina.

Stan penzionera
Stan penzionera foto: ITV Printscreen

U kupatilu je skupio između 300 i 400 starih žileta i drugog smeća, a nije čišćeno tako dugo da je plafon na mestima istrunuo od vlage i prljavštine. Trojac je priznao da nikada nisu videli stan u tako lošem stanju, a penzioner se penjao preko smeća da nađe 'čistu' površinu da legne.

- Žao mi ga je - rekao je Stiv, koji je s ostatkom tima uspeo da pobacasmeće, ali WC su ipak odlučili ostaviti nekom stručnijem.

Stan penzionera
Stan penzionera foto: ITV Printscreen

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.