NAJSTARIJA ŽENA KOJA JE IKAD ŽIVELA JE BILA PREVARANT! Ruski naučnici sumnjaju da je došlo do ZAMENE INDETITETA
Džin Kalment, Foto: Youtube printscreen

NEVEROVATNO

NAJSTARIJA ŽENA KOJA JE IKAD ŽIVELA JE BILA PREVARANT! Ruski naučnici sumnjaju da je došlo do ZAMENE INDETITETA

Njena porodica je nešto skrivala

Objavljeno:

Ruski matematičar Nikolaj Zak i gerontolog Valerij Novoselov tvrde da je Francuskinja Džin Kalment neopravdano upisana u Ginisovu knjigu svetskih rekorda kao najstarija žena koja je ikada živela, piše The Huffington Post.

U Ginisovoj knjizi svetskih rekorda stoji da je Džin Kalment rođena 21. februara 1875. godine u francuskom gradu Arlu i da je preminula 4. avgusta 1997. godine u domu za starije osobe u svom rodnom gradu.

Međutim, Zak i Novoselov tvrde da ja toga dana u Arlu zapravo preminula njena 99-godišnja ćerka Ivon, koja je preuzela majčin identitet nakon što je prava Džin preminula 1934. godine. Prema članku koji je objavio ResearchGate, Ivon je majčin identitet preuzela kako porodica ne bi morala da plati porez na nasledstvo.

Ruski naučnici su svoje tvrdnje potkrepili dokazima među kojima se našla i lična karta koja je 30-ih godina izdana Džin. Visina i boja kose koju je Džin imala u kasnijoj fazi svog života ne odgovaraju podacima na toj ličnoj karti. Zatim, Novoselov kaže da se muž Ivon Kalment, Josef Čarls Frederik Bilo nije ponovno ženio, uprkos tome što je u trenutku navodne smrti svoje tadašnje supruge imao svega 42 godine.

-Spominjalo se da se jako dobro slagao sa Džin te da su njih dvoje zajedno odgajali Ivoninog sina Frederica Žana Pola - rekao je Novoselov i dodao da je proverio rodni list kućne pomoćnice koja je Džin navodno vodila u školu.

- Ispada da je ona bila 10 godina mlađa od Džin, što znači da je ona jedino mogla u školu voditi svoju ćerku Ivon.

Zak i Novoselov ističu da je većina ličnih dokumenata koje je posedovala Džin uništena, a ne predana arhivu u Arlesu. Po njima, to znači da porodica nešto skriva.

Francuski gerontolog Žan- Mari Robin, koji je tokom 90-ih godina prošlog veka pomogao da se verifikuje starost Džin Kalment, kaže da su tvrdnje ruskih naučnika besmislice.

- Sve to je vrlo klimavo i nije bazirano ni na čemu - rekao je Robin i dodao da bi takvu laž bilo gotovo nemoguće održati više od 80 godina.

- Ovakva se tvrdnja može proveriti jedino ekshumacijom tela - zaključio je Robin.

U slučaju da je porodica Kalment zaista lagala, najstarija osoba koja je živela na Zemlji postala bi Amerikanka Sara Knaus, koja je u trenutku smrti 1999. godine imala 119 godina.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.