SVI SU MISLILI DA JE TRUDNA, A KAD JE OTIŠLA KOD LEKARA, SLEDILA SE U MESTU: U njoj je raslo OVO ČUDOVIŠTE
Foto: Sam Edwards / Hoxton / Profimedia

UŽASNO JE

SVI SU MISLILI DA JE TRUDNA, A KAD JE OTIŠLA KOD LEKARA, SLEDILA SE U MESTU: U njoj je raslo OVO ČUDOVIŠTE

Kada je lekar na ultrazvuku shvatio o čemu se radi ostao je u potpunom šoku

Objavljeno:

Siobhan Foster (26) iz Notingena, susrela se sa veoma nelagodnim simptomima kada joj se trudnički stomak pojavio praktično odjednom i počeo da rapidno raste. Žena je osećala jake i teške bolove u stomaku početkom marta 2022. godine. Iako su sve to na samom početku pripisali nervoznim crevima, ispostavilo se da je problem mnogo teži.

- Bila sam jako krupna i teško sam disala. Ljudi su verovali da sam trudna - rekla je ona. Sve je teže hodala i izlazila iz kuće, te je morala da da otkaz na poslu u vrtiću. Kada su bolovi počeli da budu toliko jaki da nije mogla da funkcioniše, konačno je rešila da ode na pregled. Kada je lekar na ultrazvuku shvatio o čemu se radi ostao je u potpunom šoku.

Otkrivena je cista na jajniku

Zakazana je hitna operacija koja je trajala četiri sata, a lekari su tada izvadili 16 litara tečnosti. Najgore od svega je bilo to što je cista počela da pritiska i bubrege koji su pretrpeli manja oštečenja. Srećom, cista je bila benigna i oporavak je veoma dobro prošao.

Operacija je bila uspešna, ostala je samo jednu noć u bolnici, ali se nakon toga oporavljala više od tri nedelje. Napokon se osećala normalno, bez bolova, nije teško hodala, i nije imala veliki stomak.

Iako su je mnogi osuđivali kako ranije nije otišla na pregled, navela je da se cista na redovnom pregledu uopšte nije videla i da je nakon jednog perioda uklonila sumnju da se radi o istoj.

Simptomi ciste na jajniku

- nepravilan menstrualni ciklus usled efekata hormona,

- bol u maloj karlici ili donjem delu leđa koji može varirati od blagog, povremenog do izuzetno intenzivnog,

- bol u toku odnosa,

- osećaj nadutosti u predelu male karlice,

- ako je cista velika, može se javiti pritisak na bešiku i creva. Ukoliko dode do njenog uvrtanja ili pucanja, pojavljuje se izuzetno jak bol i u tom slučaju obavezan je odlazak lekaru.

Bonus video

00:50

TRUDNA SNAJKA PRIPREMILA JELO KOJE JE DOBILO SVE 10! Piletina na specijalan način, PRSTE DA POLIŽEŠ!

(Espreso/Blic žena/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.