MAJKA ČETVORO DECE UMRLA U AGONIJI JER JE CURILO OVO IZ NJE: Horor je trajao 7 GODINA a onda je SA LEKARIMA OTKRILA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/Jedna je Sasha

STRAŠNO

MAJKA ČETVORO DECE UMRLA U AGONIJI JER JE CURILO OVO IZ NJE: Horor je trajao 7 GODINA a onda je SA LEKARIMA OTKRILA

Njeno crevo je, kako se ispostavilo, oštećeno tokom operacije uklanjanja kancerogenog bubrega 2013. godine u bolnici okruga Hereford.

Objavljeno: 09:44h

Džuli Konel (58) preminula je u agoniji nakon što su usled neuspešne operacije creva curila unutar njenog tela neverovatnih sedam godina.

Njeno crevo je, kako se ispostavilo, oštećeno tokom operacije uklanjanja kancerogenog bubrega 2013. godine u bolnici okruga Hereford.

Pa iako je ova kuvarica po profesiji, trpela godinama ponavljanje infekcija i apscesa koji su bili rezultat ove greške, tek 2019. godine su, nakon što je upućena specijalisti u drugu bolnicu, identifikovane dve perforacije u njenom crevu.

Stanje ove žene je nastavilo da se pogoršava, sve dok nije podlegla od akutnog respiratornog distresa izazvanog abdominalnom sepsom u avgustu 2020. Njen muž Dejvid sada upozorava da se iz njihovog primera izvuku lekcije i podržava Svetski dan sepse 13. septembra kako bi se podigla svest o znacima upozorenja.

- Bilo je užasno videti kroz šta je Džuli morala da prođe u poslednjim godinama. Ona je od srećne, otvorene i nezavisne osobe postala neko ko je živeo u bolu i oslanjao se na druge. Ona je bila moja najbolja prijateljica i život bez nje nikada neće biti isti ni za koga od nas. Ne prođe dan da ne razmišljamo o njoj ili o praznini u našim životima - ispričao je Dejvid, kako prenosi "The Sun".

Advokati koji zastupaju Džulinu porodicu rekli su da je ona mogla "potpuno da se oporavi" da su njene početne pritužbe na bol saslušane još 2013. godine.

Znaci sepse

Sepsa
foto: Profimedia

Džuli, koja je imala četvoro dece i troje unučadi, žalila se na stalne bolove i dijagnostikovana joj je abdominalna sepsa, zbog čega je dobila antibiotike.

Sepsa se javlja onda kada telo preterano reaguje na infekciju , koja napada zdrava tkiva, što može da dovede do otkazivanja organa i veoma brze smrti. Ovo stanje može da se manifestuje na više različitih načina i njene znakove je teško uočiti.

Simptomi mogu da podsećaju i na druga stanja, poput gripa ili infekcije grudnog koša. Neki od osnovnih znakova su:

Bleda, flekasta ili plava koža, usana ili jezika

Osip koji ne nestaje

Otežano disanje ili veoma brzo disanje

Osećaj zbunjenosti ili konfuzno ponašanje

Otežan ili nerazgovetan govor

Pospanost ili osećaj konfuzije, teško buđenje

Osećaj da nešto zaista nije u redu sa vašim telom

Sedam godina agonije

- Od 2013. pa nadalje naši životi su se vrteli oko Džulinog zdravlja. Osećalo se kao da se redovno žali na bol i da je u bolnici i van nje. Bila bi joj dijagnostikovana sepsa i davali bi joj antibiotike, ali nije se zaista činilo da doktori ulaze u koren njenog stanja i leče uzrok. Umesto toga, Džuli je morala da trpi to što su joj kese za drenažu zakačene mesecima. Džuli je volela što ima unuke, ali nije mogla sama da se brine o njima - priseća se Dejvid.

Uprkos postavljanju drenažnih kesa, tečnost je nastavila da curi u Džulino telo. Ona je 2017. godine podvrgnuta drugoj operaciji u pokušaju da joj se "popravi" crevo, ali oštećeni deo nije uklonjen kako je trebalo.

- Čak i nakon operacije 2017, Džuli je nastavila da pati od infekcija, curenja i problema sa stomom. Bila je borac, ali nažalost, njeno telo je moglo da podnese samo toliko. Pre svoje smrti dala je instrukcije advokatima da istraže ko je odgovoran za medicinski nemar i njenu smrt - objasnio je udovac.

Komisija, koja je ispitala rad bolnice okruga Hereford, priznaje da su "propuštene prilike“ da se ukloni deo Džulinog oštećenog creva i 2013. i 2017. godine. Istraga je otkrila da bi, da je Džuli 2013. godine postaviljena stoma, verovatno preživela sve sledeće procedure.

- Iskreno se nadam da ću svojim izlaganjem pomoći u podizanju svesti o patnji kroz koju je Džuli prošla u nadi da ću tako sprečiti i druge da dožive isto - zaključio je Dejvid.

03:52

Od raka creva svake godine oboli 4500 ljudi

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.