ŽENA SE POSLE POROĐAJA ŽALILA NA JAK BOL U STOMAKU: Lekari se UŽASNULI kada su videli ŠTA je OSTALO u njenoj UTROBI
Hirurg, Foto: Profimedia

PRESEDAN U MEDICINI

ŽENA SE POSLE POROĐAJA ŽALILA NA JAK BOL U STOMAKU: Lekari se UŽASNULI kada su videli ŠTA je OSTALO u njenoj UTROBI

Ovo je jedan presedana u medicini jer se nikad ne dešavaju ovakve stvari niti bi smele. Naime, Novozelađanka se danima žalila na bol u stomaku, nakon što je imala porođaj u drugoj bolnici, onda je otkrila da se radi o ozbiljnoj nemarnosti lekara.

Objavljeno:

Nakon početnih istraga slučaja, Te Vhatu Ora Auckland, bivši Oklandski zdravstveni odbor, tvrdio je da nije propustio razumnu veštinu i brigu prema pacijentkinji koja je imala 20 godina.

Ali u ponedeljak, novozelandska komesarka za zdravlje i invalidnost, Morag Mekdauel, otkrila je da Te Vhatu Ora Auckland krši kodeks prava pacijenata.

“Postoji značajan presedan da se zaključi da kada se strani predmet ostavi u pacijentu tokom operacije, nega je pala ispod odgovarajućeg standarda“, navodi se u Mekdauelovom izveštaju.

Izveštaj opisuje da je žena podvrgnuta zakazanom carskom rezu zbog zabrinutosti zbog previjanja posteljice.

Alekis retraktor za ranu (AVR), uređaj koji se koristi za povlačenje ivica rane tokom operacije, ostavljen je u njenom stomaku nakon carskog reza. To je dovelo do toga da je žena patila od hroničnog bolova u stomaku sve dok uređaj nije slučajno otkriven na CT skeniranju abdomena.

Dr. Cappy Rothman, Dr. Kapi Rotman, Posmrtno vađenje sperme, Sperma, Spermatozoidi, Operacija, Medicina
foto: Printscreen/Youtube/BuzzFeedVideo

Na kraju je uklonjen iz stomaka žene 2021. godine, otprilike 18 meseci nakon početne procedure i brojnih poseta njenom lekaru opšte prakse. Jednom prilikom, njen bol je bio toliko jak da je posetila odeljenje hitne pomoći u gradskoj bolnici u Oklandu izveštava gardijan

Tokom operacije 2020. godine, u sali su bili hirurg, viši matičar, medicinska sestra na instrumentima, tri medicinske sestre, dva anesteziologa, dva anesteziologa i pozorišna babica.

Broj svih hirurških instrumenata korišćenih u proceduri nije uključivao AVR, verovatno „zbog činjenice da Alekis retraktor ne ulazi u ranu u potpunosti jer polovina retraktora treba da ostane izvan pacijenta i tako ne bi biti u opasnosti da budu zadržani“, rekla je medicinska sestra komisiji.

U izjavi, dr Mike Shepherd, direktor operacije Te Vhatu Ora grupe za Te Toka Tumai Auckland, izvinio se zbog greške.

„U ime naše zdravstvene službe za žene u Te Toka Tumai Auckland i Te Vhatu Ora, želela bih da kažem koliko nam je žao zbog onoga što se desilo pacijentkinji i da priznam uticaj koji će ovo imati na nju i njenu porodicu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.