NA SAHRANI POKOJNICE ČULI NEŠTO IZ KOVČEGA I OSTALI ŠOKIRANI: Morali su brzo da reaguju, sve se desilo u PAR SATI
Groblje, Foto: Profimedia

bizarno

NA SAHRANI POKOJNICE ČULI NEŠTO IZ KOVČEGA I OSTALI ŠOKIRANI: Morali su brzo da reaguju, sve se desilo u PAR SATI

Kako prenosi BBC, Bela Montoja umrla je prošle nedelje od moždanog udara u 76. godini života

Objavljeno:

Žena koja je navodno preminula od moždanog udara i čija je sahrana bila u toku, pronađena je živa malo pre nego što je trebalo da zauvek bude zakopana u zemlju.

Kako prenosi BBC, Bela Montoja umrla je prošle nedelje od moždanog udara u 76. godini života. U njenoj smrtovnici navodno stoji da je pretrpela ‘kardiorespiratorni zastoj zbog neodređene cerebrovaskularne bolesti’.

Njeni najmiliji brzo su organizovali sahranu za stariju Ekvadorku. Provela je nekoliko sati u svom kovčegu tokom bdjenja. Međutim, kada su rođaci počeli da je presvlače kako bi je pripremili za sahranu, nisu mogli da veruju da daje znakove života.

Belin sin, Gilbert Balberán, rekao je za lokalnu novinsku kuću El Universo: „Moja majka počela je da pomera levu ruku, otvara oči, usta. Trudila se da diše.“

Sanduk, Kovčeg
foto: RINA

Neverovatna situacija

Snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju kako Montoja hvata vazduh dok se ljudi okupljaju oko nje. Ljudima je rečeno da pozovu hitnu pomoć kako bi mogli da odvedu staricu u bolnicu.

Bolničari su viđeni kako proveravaju njene vitalne znakove pre nego što su je prebacili u najbližu medicinsku ustanovu. BBC kaže da se sada nalazi u istoj bolnici i na odeljenju intenzivne nege koji su proglasili njenu smrt.

Gilbert kaže da je bilo neverovatno šta se dogodilo za samo nekoliko sati.

Sve je dobro završilo

„Doktor mi je u podne rekao da je moja majka mrtva i nije u ustanovi. Još jedan me video i dao joj je kiseonik, intubirali su je i odveli u (ICU) sobu gde je na posmatranju“, rekao je za El Universo.

Dodao je za AFP: „Malo po malo shvatam šta se dogodilo. Sada se samo molim da se zdravlje moje majke poboljša. Želim je živu i uz sebe.“

Ekvadorsko ministarstvo zdravstva istražiće incident i pokušati da otkrije kako je žena proglašena mrtvom, a ipak je bila živa. Ministarstvo je u saopštenju navelo da se nije odazvala pokušajima oživljavanja nakon kardiorespiratornog zastoja, a dežurni lekar potvrdio je njenu smrt.

Dejli Mejl prenosi da će Gilbert podneti prijavu incidenta lokalnom tužilaštvu i optužiti bolnicu za nemar.

Majke i snajke:

00:53

Majke i Snajke

(Espreso/BBC/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.