POSLE POROĐAJA JOJ JE NEŠTO POJELO POLA STOMAKA! Lekari su mislili da će umreti za par sati, a onda se desilo ČUDO
Majka preživela traumu, Foto: Facebook/Amy Hiner

TRAUMA

POSLE POROĐAJA JOJ JE NEŠTO POJELO POLA STOMAKA! Lekari su mislili da će umreti za par sati, a onda se desilo ČUDO

To što je preživela uprkos svim prognozama ju je, kako kaže, poguralo da sledi svoje snove

Objavljeno:

Porodilja iz Velike Britanije je izgubila polovinu stomaka zbog sepse i bakterije koja jede meso nakon komplikacija posle carskog reza. Nekim čudom je ostala živa i danas kaže da je srećnija nego ikad, prenosi Miror.

Ejmi Hajner (40) su lekari predvideli samo nekoliko sati života usled infekcije nekrotizirajućim fascitisom, nakon što je uz velike poteškoće na svet donela drugo dete Evi.

Ona se nije ni sećala porođaja i samo se probudila u bolnici. Posle toga je mesecima trpela teške bolove i psihičku traumu suočavanja sa sopstvenom smrću. To što je preživela uprkos svim prognozama ju je, kako kaže, poguralo da sledi svoje snove.

Ejmin pakao je počeo kada je osetila groznicu i mučan bol u stomaku pet dana nakon porođaja. Lekari su dijagnostikovali infekciju streptokokom A uzrokovanu “ostacima” u njenoj materici.

Specijalista je zatim identifikovao upadljive “modrice” na donjem delu stomaka kao mrlje od mrtvog tkiva. Ubrzo nakon što je postalo očigledno da se njena infekcija streptokokom A pretvorila u sepsu, a zatim se razvila i potencijalno fatalna bakterija koja jede meso.

Ejmi, koja je opisala bol kao „pirane u stomaku“, hitno je operisana kako bi joj uklonili ostatke tkiva iz materice i odsekli zaraženo meso. Međutim, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava, a crne fleke su se i dalje pojavljivale na stomaku.

Samo nekoliko sati je delilo od smrti kada su je vratili pod nož. Hirurzi su ovaj put sekli nekoliko centimetara duboko, od pupka do bikini linije u očajničkom pokušaju da joj spasu život.

Agresivna procedura je uspela, ali je Ejmi od tada trpela noćne more i nije mogla da misli ni na šta drugo osim na užas koji je zadesio. Kaže da je provela mesece skrivajući se i plačući. Imala je napade panike pre nego što joj je dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj i sindrom post-sepse, zbog čega je započela trogodišnju terapiju.

Njenoj rani je trebalo skoro godinu dana da zaraste, a rečeno joj je da ne ispunjava uslove za finansiranje rekonstruktivne operacije iz zdravstvenog osiguranja.

– Ostala sam užasno unakažena, sa stomakom koji se iskosio i sa ožiljcima. Treba mi potpuno uvlačenje stomaka. A zbog prekinutih nerava, osećam se kao da me udari struja ako legnem na desnu stranu – ispričala je ona za SWNS.

Ipak, i pored svih tih muka Ejmi kaže da joj je psihička trauma najteže pala.

– Mrzela sam sebe. Nisam mogao da se pogledam u ogledalo ili da se istuširam, a da ne zaplačem – priseća se ona.

Posle dugotrajne terapije Ejmi se potpuno oporavila, pa je čak odlučila da sledi svoj san iz detinjstva i postane sladoledžija. Istovremeno je počela da radi kao fotomodel sa strane.

Njena ćerka danas ima 6 godina, a sin 11.

(Espreso / Objektiv / Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.