TELO "DAME IZ FRIŽIDERA" IDENTIFIKOVANO POSLE 30 GODINA: Sumnja se da je žrtva SERIJSKOG UBICE, detalji lede krv
Dama, Foto: San Joaquin County Sheriff’s Office

UŽAS

TELO "DAME IZ FRIŽIDERA" IDENTIFIKOVANO POSLE 30 GODINA: Sumnja se da je žrtva SERIJSKOG UBICE, detalji lede krv

Žena kod sebe nije imala dokumenta, a u to vreme nije bilo relevantnih prijava nestanka

Objavljeno:

Telo žene koja je dugo bila poznata kao "Dama u frižideru" identifikovano je 30 godina nakon brutalnog ubistva, saopštila je policija SAD.

Inspektori koji su radili na ovom slučaju uslepi su da pomoću DNK analize utvrde da se radi o Amandi Lin Šuman Deza iz Kalifornije. Ona je bila poznata kao problematična osoba, a njen nestanak prijavljen je nekoliko godina nakon što je poslednji put viđena.

"Danas smo joj vratili identitet", saopštila je policija.

Ova mlada mama imala je 30 godina kada ju je još uvek nepoznata osoba napala tupim predmetom u glavu. U to vreme se sumnjalo da je ona jedna od žrtvi serijskog ubice Terija Resmusena.

Njeno telo 1995. godine pronašao je prolaznik koji je tražio flaše i limenke za reciklažu, kada je u jednom kanalu ugledao frižider.

Policija je tokom uviđaja utvrdila da se u njemu nalazila nepoznata ženska osoba, kao i da je smrt nastupila najverovatnije šest meseci ranije, piše Newsweek.

Žena kod sebe nije imala dokumenta, a u to vreme nije bilo relevantnih prijava nestanka.

Sada, 27 godina kasnije, policija je pomoću DNK njene majke i dece uspela da utvrdi da se radi o Amandi.

"Sada kada smo utvrdili da je Amanda nestala, nastavljamo da radimo na slučaju. Znamo da je u trenutku ubistva bila razvedena i da je imala troje dece. U razgovoru sa porodicom rečeno nam je da je poslednji put viđena sa nepoznatim muškarcem u jednom stambenom kompleksu. Ona je navodno tog mušpkarca upoznala tokom rehabilitacije", saopštila je policija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.