OTKRIVENO ŠTA JE SERIJSKI SILOVATELJ RADIO SVAKOJ ŽENI, JEZIVIJE JE I VIŠE NEGO ŠTO ZVUČI: Narod će zanemeti
Foto: Profimedia

JEZIVO

OTKRIVENO ŠTA JE SERIJSKI SILOVATELJ RADIO SVAKOJ ŽENI, JEZIVIJE JE I VIŠE NEGO ŠTO ZVUČI: Narod će zanemeti

„Karijeru" monstruma započeo je hladnokrvnim ubijanjem 12-godišnje devojčice i četiri druge žene

Objavljeno: 14:31h

Svetske novinske agencije, ali i američka policija kažu za Rodnija Alkalu da je jedan od najgorih silovatelja i serijskih ubica u Sjedinjenim Američkim Državama.

On je 2010. osuđen na smrtnu kaznu injekcijom zbog sumnje da je zverski ubio između 30 i 100 žena i devojaka. Tačan broj i dalje se ne zna. Proslavio se pod nadimkom „ubica iz igre parova", jer se jednom pojavio i u američkoj verziji rijaliti programa „Sastanak na slepo", gde je i pobedio.

Osim što je monstrum, Alkala je bio i genije. Imao je koeficijent inteligencije oko 160 i tako se popeo na visoko mesto bizarne top-liste najinteligentnijih zločinaca u 20. veku u Americi. O njegovoj genijalnosti mnogo govori i to što je dva puta izbegao smrtnu kaznu, i to tako što je sam sebe branio na sudu. Bolesni suveniri

Silovanje
foto: Profimedia

„Karijeru" monstruma započeo je hladnokrvnim ubijanjem 12-godišnje devojčice i četiri druge žene. Sumnja se da je za samo dve godine, od 1977. do 1979. godine, ubio osam žena. Na suđenju u gradu Santa Ana u Kaliforniji tokom 2010. godine tada 66-godišnji monstruozni ubica priznao je ubistvo još 30 žena u sedamdesetim godinama, dok policija veruje da to nije konačan spisak žrtava. On je povezan sa smrću još dve devojčice iz Sijetla, stare 16 i 17 godina, kao i jedne 19-godišnjakinje nestale na istom području, te dve žene u Njujorku i više njih u Los Anđelesu. Međutim, trebalo je gotovo 30 godina da Alkali bude zakonski dokazana odgovornost i da bude osuđen na smrt.

Alkala je tada priznao da je „žene prvo fotografisao, a potom ih je silovao i gušio, da bi ih, dok su bile u nesvesti, zverski ubijao"

Policija je tokom istrage otkrila oko 1.000 fotografija žena, a objavila je oko 100 onih za koje veruje da ih je ubio. Žene s fotografija su maloletnice i žene u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, uglavnom u pozama eksplicitnog seksa.

Silovanje
foto: Profimedia

- Želimo da otkrijemo identitete žena s fotografija. Zanima nas jesu li one samo pozirale serijskom ubici ili su bile njegove žrtve - kazao je tužilac Met Marfi. Akala je tada priznao da je „žene prvo fotografisao, a potom ih je silovao i gušio, da bi ih, dok su bile u nesvesti, zverski ubijao". Fotografije žrtava otkrivene su u jednom skladištu u Sijetlu i Vašingtonu, gde ih je Alkala, inače amaterski fotograf, čuvao pre hapšenja. Policija veruje da je Alkala fotografije čuvao kao bolesne suvenire i podsetnik na njegove žrtve. Rodni Džejms Alkala je rođen 23. avgusta 1943. godine u San Antoniju, u Teksasu. Bio je najbolji učenik svoje generacije, svirao je klavir, imao jako puno prijatelja i išao na akademiju likovnih umetnosti u Njujorku, a studirao je jedno vreme i kod Romana Polanskog. Da je pretanka linija između genija i ludaka pokazuje i njegov slučaj. Dok je kao momak od 17 godina radio kao službenik u vojsci, Rodni je doživeo prvi nervni slom, tokom kojeg je nestao i stopirao kako bi stigao u kuću svoje majke. Tada su mu u vojnoj psihijatrijskoj bolnici dijagnostikovali antisocijalni poremećaj ličnosti i iz zdravstvenih razloga morao je da napusti vojsku. Druge dijagnoze, koje su mu kasnije tokom suđenja ustanovljene od strane različitih psihijatrijskih stručnjaka, pokazale su da je bio narcisoidni psihopata i seksualni sadista.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.