OVAJ ČOVEK TVRDI DA JE REINKARNACIJA ISUSA: Bio policajac, a onda doživeo "NAGLO BUĐENJE", EVO KAKO IZGLEDA (VIDEO)
Foto: Printscreen/you Tube

ŠTA VI MISLITE?

OVAJ ČOVEK TVRDI DA JE REINKARNACIJA ISUSA: Bio policajac, a onda doživeo "NAGLO BUĐENJE", EVO KAKO IZGLEDA (VIDEO)

– Ja nisam Bog. I pogrešno je gledati Isusa kao Boga. Ali ja sam živa reč Boga Oca. Sve što Bog želi reći, govori kroz mene – rekao je Vizarion za “Gardijan” 2002. godine

Objavljeno:

Sergej Torop (59), koji za sebe tvrdi da je Isusova reinkarnacija i već tri decenije vodi kult u Sibiru, nedavno je i uhapšen. Ovaj bivši pripadnik saobraćajne policije tereti se za organizovanje ilegalne verske organizacije i iznudu novca od sledbenika, a tvrdi se i da ih je podvrgavao emocionalnom zlostavljanju.

Torop (59), među svojim sledbenicima poznat kao Vizarion, koji je 1989. godine izgubio posao saobraćajnog policajca, govorio je da je doživeo “buđenje” kad je sovjetski režim počeo da propada, da bi 1991. osnovao pokret koji je danas poznat kao Crkva poslednjeg zaveta.

– Ja nisam Bog. I pogrešno je gledati Isusa kao Boga. Ali ja sam živa reč Boga Oca. Sve što Bog želi reći, govori kroz mene – rekao je Vizarion za “Gardijan” 2002. godine.

I našao ga je, na jezeru Tibarkul, što na jeziku drevnih naroda znači “božije mesto”. Sa svojim sledbenicima, kojih je tada bilo 5.000, izgradio je 40 sela. Pričalo se da žive neobičnim životom i da se svakog dana klanjaju Vizarionu. Ljudi su ih viđali da usred zima, na minus 40 stepeni, šetaju bez šubara i skoro goli, a to su objašnajvali rečima: Kada nosiš Isusa u sebi, on ti daje energiju.

“Novi Isus” izdao je 62 zapovesti, koje su se sastajale od pravih članova zakona, sa stavovima i podstavovima. Prema njihovom zavetu, pušenje i alkohol smatraju se najvećim grehom. Kako tvrde pripadnici ove crkve, “novi Isus” došao je da objedini sve religije, tako da ovi hrišćani veruju u reinkarnaciju, ali i u kalendar Maja, koji se za njih završava 2012. godine – godine velikih promena.

Najvažniji deo molitve – upoznavanje Isusa

Pripadnici ove crkve imaju liturgiju koja se odvija na brdu, na posebnom drvenom oltaru, gde se, između ostalog, sprovodi i ritual sečenja svetog hleba, koji se kasnije deli vernicima. Zatim sledi najbitniji deo ceremonije, upoznavanje Isusa. On sedi na uzvišenju od kamena, malo udaljen od vernika i pod velikim belim suncobranom. Obučen je u belu togu, baš kao pre 2.000 godina.

Nakon molitve, Isus čvrsto sklapa oči i tada su i svi drugi dužni da sklope oči, pokušavajući da na nekom drugom nivou direktno uspostave vezu sa njihovim vođom.

Propovedaju veganstvo i zabranjuje im se novčana razmena unutar komune. Sledbenici nose strogo propisanu odeću i broje godine počevši od 1961, godine Vizarionovog rođenja. Muškarcima je dozvoljeno da imaju dve žene, a sam Vizarion ima dvoje dece.

Nekoliko hiljada njegovih sledbenika danas živi u nizu udaljenih zaselaka u regionu Krasnojarsk u Sibiru. Nije jasno šta će se dogoditi s grupom sada, kada je njihov vođa uhapšen, niti je jasno zašto su vlasti pokrenule akciju baš u ovom trenutku.

Žive u “gradu sunca”, imaju 62 zapovesti i veruju u reinkarnaciju

Torop je pod imenom Vizarion Isus propovedao po celoj Rusiji i tako stekao priličan broj vernika uz sebe. Potom se vratio u Sibir 1995. godine, da pronađe mesto za svoj “grad sunca”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.