UBILA I SAHRANILA SOPSTVENU BEBU! Slošiće vam se zbog razloga, DETE je bilo... (FOTO)
Majka, Foto: Printscreen

PRETUŽNO

UBILA I SAHRANILA SOPSTVENU BEBU! Slošiće vam se zbog razloga, DETE je bilo... (FOTO)

Ajvi Džin Mur je sa 16. godina već bila trudna

Objavljeno: 15:29h

Mlada buduća mama, bila je izuzetno uzbuđena zbog trudnoće i jedva je čekala da sazna da li će dobiti dečaka ili devojčicu.

Umesto toga, saznala je u 20. nedelji da je njena nerođena beba, iako neplanirana, ali veoma željena, smrtno bolesna.

Da je preživela rođenje, to bi bilo za samo nekoliko minuta. „Tokom narednih nekoliko nedelja sve sam poricala“, rekla je Ajvi Džin, koja sada ima 17 godina, govoreći uz dozvolu svoje mame Keli. „Uporno sam tražila savet kako bi mogla da preživi, očajnički tražeći opcije lečenja na internetu. Ali nikako nije mogla.”

Nažalost, beba Ajvi Džin imala je braniootorenalni (BOR) sindrom, stanje koje remeti razvoj tkiva u vratu i izaziva malformacije ušiju i bubrega.„Lekari u Univerzitetskoj bolnici u Koventriju i Vorvikširu bili su ljubazni, ali su rekli da nema šanse da on preživi bilo koje vreme posle rođenja i da će verovatno biti mrtvorođena“, nastavila je ona.

„Ponuđena mi je opcija medicinskog abortusa ili da ga rodim do kraja termina, iako su preporučili prekid. U nedoumici, Ajvi Džin se u početku zaklela da će zadržati svoju toliko željenu bebu. Ali, sa 25 nedelja, donela je srceparajuću odluku da posluša savete lekara i podvrgne se medicinskom abortusu.

U istoj bolnici u kojoj je imala skeniranje u januaru 2021. odličila je da joj izazovu porođaj. Posle oko tri sata aktivnog porođaja, sa mamom pored nje, stigao je njen sin.

„Bio je savršen, ali mali“, rekla je. „Imao je mali čuperak crvenkaste kose i nakon što se rodio osoblje ga je očistilo i umotalo u moje ruke. Odmah sam ga zavolela.

.” Ajvi Džin je nameravala da ga nazove Feniks, ali kada ga je videla odlučila je da se zove Milo-Pol - što znači mali vojnik. „To mu je baš odgovaralo“, rekla je.

Inače Ajvi je imala istu bolest kao mala, ali u daleko manjem obimu. Zato je i njena trudnoća bila visokorizična, ali su joj lekari na ultrazvuku u desetoj nedelji trudnoće rekli da je sve u redu.

Svoju srceparajuću priču rešila je da podeli sa svima, a nažalost imala je nakon ovoga još jednu izgubljenu trudnoću.

Na Instagramu je napisala: „Rodila sam ga, držala, obukla, dala mu ime i organizovala sahranu za njega. „Moja odluka da svom sinu spasim nekoliko bolnih minuta života bila je ista odluka koja je izazvala njegovu smrt. „Znate li koliko je teško živeti sa tim? Da znate da ste izabrali da abortirate dete koje ste tako očajnički želeli i voleli?“

Nažalost, ona je zbog toga napadnuta. „Zovu me nezrelom, ubicom, podlom, sebičnom, sramotnom i odvratnom“, rekla je. „Svakog dana dobijam optužbe u svojim TikTok komentarima od sredovečnih muškaraca i žena koji poništavaju moj gubitak jer sam odabrala abortus, abortus koji sam odabrala, da budem nesebična, a ne sebična.

„Kako me to čini ubicom? Žene poput mene koje su morale da abortiraju jer im je život zavisio od toga? Žene koje su izabrale abortus jer je njihova beba imala deformitete/anomalije? Zovu nas ubice. „Toliko sam volela svog dečaka - ovo nije nešto što bih odabrala… pogotovo ne sa 16.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.