LUDAČA PAR EKSELANS: Izazvala POŽAR kako bi snimila SELFI, ovako se ZAVRŠILO (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/rinasaeed

SVE ZARAD LAJKOVA!

LUDAČA PAR EKSELANS: Izazvala POŽAR kako bi snimila SELFI, ovako se ZAVRŠILO (VIDEO)

Zvezda TikTok-a, koja ima više od 11 miliona pratilaca na platformi, okačila je video gde se u pozadini vidi kako šuma gori sa natpisom "Vatra gde god se pojavim" i sada se suočava sa posledicama i napadima sa svih strana. Pakistan se inače bori sa šumskim požarima svakodnevno

Objavljeno: 16:02h

Humaira Asghar je rekla da "nema štete u snimanju videa". Pakistanska zvezda društvenih medija sa milionima pratilaca suočava se sa kritikama nakon što je pozirala za TikTok video pored šumskog požara, jer razorni toplotni talas je nešto sa čime Pakistan ima problem već duže vremena.

Humaira Asghar je objavila snimak sebe kako razigrano hoda u srebrnoj balskoj haljini ispred zapaljenog brda sa natpisom: „Vatra izbija gde god da sam“. Temperature su poslednjih dana u delovima Pakistana dostigle maksimum od 51 stepen celzijusa, ostavljajući siromašne i ranjive da se bore za život i da savladaju vrućinu u ovoj osiromašenoj zemlji.

Klip je od tada uklonjen sa njenih mreža, međutim mnogi su ga kopirali, tako da i dalje kruži internetom.

„Trebalo je da drži kantu vode da ugasi vatru umesto da je glorifikuje“, rekla je za AFP Rina Said Kan Sati, ekološka aktivistkinja i predsednica Odbora za upravljanje divljim životinjama Islamabada. Grupa je saopštila da je najmanje još jedan požar ove nedelje u brdima oko pakistanske prestonice pokrenut zbog video snimka na društvenim mrežama. „Poruka koju ovi video snimci šalju je previše rizična i treba je obuzdati“, rekla je gospođa Sati. Jedan komentar ispod video snimka gospođe Asghar na TikTok-u kaže da su njene akcije bile „čisto neznanje i ludilo“.

Pakistan je osma najranjivija zemlja što se tiče ekstremnih vremenskih uslova uzrokovanih klimatskim promenama, prema Globalnom indeksu klimatskih rizika koji je sastavila nevladina organizacija Germanvoč. Ali stručnjaci kažu da postoji nedostatak svesti među stanovništvom o pitanjima životne sredine.

Šumski požari su uobičajeni od sredine aprila do kraja jula, uzrokovani visokim temperaturama i grmljavinom, kao i zemljoradnjom. Tako da je ovaj video potpaljivanja vatre zapravo razbesneo ljude širom zemlje jer je ova internet zvezda koristila slavu da još više "potpali vatru" nego da je smanji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.