ZBOG OVE OPTIČKE ILUZIJE VOZAČI MOGU NASTRADATI: Kada ovo primete, jedva stignu da PRIKOČE (VIDEO)
Foto: Printscreen/facebook

OpasnA

ZBOG OVE OPTIČKE ILUZIJE VOZAČI MOGU NASTRADATI: Kada ovo primete, jedva stignu da PRIKOČE (VIDEO)

Podsvesni nagon za preživljavanjem jači je od bilo kakvih uličnih znakova i kazni.

Objavljeno: 14:14h

Šalu na stranu, ali onima koji su iskusili vožnju kroz ovaj tunel zasigurno nije bilo do šale. Ušavši u tunel svedočili su optičkoj iluziji koja ih je naterala da prikoče i promene traku kako ne bi "upali u provaliju“.

Autor snimka stao je na ulazu u tunel i odlučio da zabeleži nesvakidašnji prizor. Izgledalo je kao da je u levoj traci tunela velika rupa, i još je neoznačena. Iako činjenica da nije označena budi sumnju, vozači koji su naleteli su u strahu prikočili i zaobišavši "opasno" područje. Toyota i Audi Q3 su polako prošli kroz tunel dok su njihovi vozači svedočili ovoj neuobičajenoj pojavi.

Tek nakon što se snimatelj približio, možemo videti kako je u pitanju velika lokva vode koja reflektuje sliku zidova na neobičan način. Autor videa je odahnuo videvši kako nema nikakve rupe.

Video je izazvao ogroman interes na društvenim mrežama, a samo na Facebooku je u nekoliko dana prikupio preko 20 miliona pregleda.

U svakom slučaju, kada ulazite u tunel, prilagodite brzinu, a ako je kišno vreme, posebno pripazite na ovakve situacije. Ako već ne poštujete prometne znakove, imajte na umu da su u tunelu moguća i ovakva iznenađenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.