POLICAJCI BRUTALNO ZLOSTAVLJALI DEČAKA, VRIŠTI DOK GA BIJU: Snimak zgrozio sve koji su ga pogledali (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen

NEČUVENO

POLICAJCI BRUTALNO ZLOSTAVLJALI DEČAKA, VRIŠTI DOK GA BIJU: Snimak zgrozio sve koji su ga pogledali (UZNEMIRUJUĆE)

Dečak je, prema pisanju medija, ukrao čips u prodavnici.

Objavljeno:

Video snimak na kom se vidi kako policajci stavljaju uplakanog osmogodišnjeg dečaka u policijski automobil u Sirakuzi u državi Njujork, postao je viralan i izazivo je debatu o odnosu policije sa stanovnicima.

Incident se dogodio u severnom delu grada, gde se na snimku čuje pobesneli prolaznik koji pita policiju zašto se prema detetu ponašaju kao da je ubica, nakon što je dečak navodno ukrao čips iz prodavnice, prenosi portal ABC7 News.

Policija Sirakuze saopštila je da razmatra incident i tvrdi da dečaku nikada nisu stavili lisice, te da on nikada nije doveden u stanicu niti je optužen.

– Postoje neke dezinformacije u vezi sa ovim slučajem. Maloletniku osumnjičenom za krađu nisu stavljene lisice na ruke. Smešten je u zadnji deo patrolne jedinice gde je direktno doveden kući. Policajci su se sastali sa ocem deteta i nije podignuta optužnica – navodi se u saopštenju policije Sirakuze.

Na snimku se vidi kako policajac drži ruke dečaku iza leđa dok on vrišti.

Gradonačelnik Sirakuze Ben Volš nije spomenuo nikakvu vrstu discipline za umešane policajce i rekao je da incident “pokazuje stalnu potrebu da grad pruži podršku deci i porodicama i da ulaže u alternativne opcije za reagovanje kako bi pomogao službenicima”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.