METAK MU PROBIO GLAVU, SAMO PUKIM ČUDOM JE PREŽIVEO: A onda mu se desila STVAR koju niko ne zna da objasni
Ilustracija, Foto: Profimedia

redak slučaj

METAK MU PROBIO GLAVU, SAMO PUKIM ČUDOM JE PREŽIVEO: A onda mu se desila STVAR koju niko ne zna da objasni

Samo poneki lekari usudili su se da iznesu teorije, ali čak i oni sumnjaju u relevantnost

Objavljeno: 11:39h

Paul Kern verovatno je rođen u poslednjoj deceniji 19. veka, negdje u Mađarskoj. Po svemu sudeći, Kern bi ceo život proveo u dubokoj anonimnosti da nije bilo jednog događaja koji mu je promenio život.

U kasno leto ili ranu jesen 1914. godine, početkom Prvog svetskog rata, Kern se prijavio kao dobrovoljac u vojsku. Tokom svog boravka na Istočnom frontu bio je čak i odlikovan za hrabrost.

Iste godine upucan je u glavu od strane nepoznatog ruskog vojnika. Metak mu je uništio deo prednjeg dela lobanje, pa je prebačen u bolnicu u Lavovu gde je operisan.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube

Kern je živeo sve do 1955 godine, odnosno skoro 40 godina bez sna.

Jedan lekar izneo je teoriju da bi Kern verovatno zaspao nekoliko sekundi tokom dana, ne shvaćajući da je ikada zaspao, ali niko nikada nije primetio da Kern zaspi na takav način.

Drugi lekari verovali su da je metak oštetio sve fizičke delove mozga koje je trebalo nadoknaditi snom. Verovali su da će zbog toga pronaći samo ranu smrt. Njegova budnost izazivala je glavobolje samo kada nije odmarao oči barem sat vremena dnevno.

San je nužan deo ljudskog života. Postoji mnogo fizičkih razloga za to. San uzrokuje oslobađanje proteina u mozgu, odseca nepotrebne sinapse i obnavlja kognitivne funkcije. Ljudi koji ne spavaju imaju halucinacije i promene ličnosti, a nesanica je u praksi ubila čak i laboratorijske miševe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.