HOROR MISTERIJE IZ OVOG SELA I DALJE SE PREPRIČAVA: Bilo je crveno i LEDILO KRV u žilama (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube/BuzzFeedUnsolvedNetwork

Da ti se sledi krv!

HOROR MISTERIJE IZ OVOG SELA I DALJE SE PREPRIČAVA: Bilo je crveno i LEDILO KRV u žilama (FOTO)

Grupa dece i odraslih opisala je neverovatan prizor u šumi koji ih je duboko potresao

Objavljeno:

Jedna od najvećih misterija u istoriji Amerike svakako je slučaj “Čudovišta iz Fletvudsa” iz 1952. godine. Grupa dece sa dvoje odraslih tvrdi da su toga dana u šumi videli nešto što nije sa ovog sveta.

U predvečerje tog petka 12. septembra 1952. godine nekolicina dečaka igrala se na farmi u zapadnoj Virdžiniji kad su na nebu videli nešto neobično. Braća Edvard i Fred Mej i njihov prijatelj Tomi Hajer odmah su potrčali do najbliže kuće, u kojoj je živela gospođa Ketlin Mej, majka Edvarda i Freda, pa su joj ispričali što su videli. Tvrdili su da je na farmu porodice Fišer, nedaleko od njihove, nešto palo, a da su pre toga videli neobična svetla na nebu.

Iako im nije verovala na na početku, Ketlin je pristala da ode i istražiti šta se tačno dogodilo. Na putu do farme pridružila su im se još dvojica lokalnih dečaka, Nil Nanli i Roni Šejver, kao i član Nacionalne garde zapadne Virdžinije Judžin Lemon. Kada su stigli tamo, prvi se na brdo pored farme popeo Nil. Šokiralo ga je ono što je video. Navodno su velika pulsirajuća crvena svetla lebdela iznad zemlje. Par trenutaka posle na vrhu mu se pridružio Lemon, koji je uperio lampu na područje ispod crvenog svetla.

– Video sam biće koje liči na čoveka, ali koje je dosta više od čoveka. Imalo je veliko crveno lice okruženo ovalnim oblikom. Kada je ta stvar počela da proizvodi zvukove u našem smeru ispala mi je lampa, prepali smo se i počeli smo da bežimo" – ispričao je Lemon prvo sugrađanima, a idućih dana i medijima.

Svi u grupi kažu da su videli to misteriozno biće, ili čudovište, kako su ga zvali, ali opisi su donekle varirali. Neki su ispričali da je imalo kandže, drugi tvrde da boja nije bila crvena, već zelenkasto-narandžasta. Kako god bilo, svi u grupi tvrdili su da je biće visoko oko tri metra, kao i da se na tom području osećao čudan smrad, kao da metal gori. Oči su počele da ih peku i bilo im je teško da dišu. Nekima od njih te večeri je i pozlilo. Lemon je odmah po povratku u mesto kontaktirao policiju koja je koji sat kasnije izašla na teren, ali tamo nije pronašla ništa čudno. Nije bilo traga ni svetlima, ni letelici ni misterioznom biću.

Ipak ova grupa svedoka istrajala je u svojoj priči. Pokazali su novinarima i šerifu mesto na tlu na kojem je navodno to biće bilo. Bilo je to udubljenje širine oko dva metra, u kojem je bilo, kako su to opisali mediji “čudne, sluzave mase” nalik ulju.

Priča se proširila celom Amerikom i uskoro su mesto preplavili razni zainteresovani ljudi, ponajviše čudaci. I oni su tvrdili da se tu dogodilo nešto čudno. Nešto što nije sa ove planete.

Kako piše Dejli star, gospođa Ketlin, koja je istrajala u rešavanju slučaja, kojih mesec dana kasnije dobila je pismo iz Pentagona u kojem joj je objašnjeno kako se radilo o prototipu letelice koja je pala za vreme probne misije. Navodno je misteriozno biće bilo zapravo nova letelica sa dva pilota. O pilotima joj, navodno, nisu ništa rekli. Samo su je zamolili za diskreciju. Ona, kao ni ostatak grupe, navodno nikad nije poverovala vlastima i bila je sigurna da je sve zataškano.

Ubrzajmo do 2000. godine. Legenda o čudovištu iz šume i dalje je itekako živa, a poznati istražitelj paranormalnog i skeptik Džo Nikel celom svetu predstavlja zaključak svojeg dugogodišnjeg istraživanja.

On tvrdi da deca nisu lagala, barem ne za celu priču ili namerno.

Te večeri je iznad tri susedne savezne države preleteo meteor, koji se baš tada video i u zapadnoj Virdžiniji. To su bila neobična svetla koja su deca videla iznad farme. Uz to, nad teritorijem ove savezne države te su večeri letela tri vojna aviona, što objašnjava crvenkasto svetlo koje su videli nad šumom. A misteriozno biće? Pa, kako tvrdi Nikel, a s njim se slaže i službena državna inspekcija, nije bilo ništa drugo nego – sova.

– Kad je gospodin Lemon uperio svetlo u životinju napravio je senku zbog koje je izgledala veća nego što jeste. Kada se sova oglasila počeli su da paniče i beže. Svo to vreme, zbog neobične situacije, bili su jako nervozni i anksiozni. U tim trenucima se mozak može poigrati sa vama – rekao je Nikel.

Skeptici se sa njegovom teorijom ne slažu. Oni su sigurni da je to bilo čudovište. Mesto i dalje pohode razni istražitelji paranormalnog, a lokalno stanovništvo odlučilo je na tome da zaradi. Svake godine održava se festival “Dan Fletvudsa”, otvorili su i muzej, a na ulazu u mesto stoji natpis “Dobrodošli u dom Fletvuds čudovišta”. Čudovište su od milja nazvali Breksi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.